
12 ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑ
3 ΑΣΤΡΑ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ
250 γραμ. ΜΑΝΟΥΡΙ
300 γραμ. ΖΑΧΑΡΙ
ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, βαλτε τον γλυκάνισο, την κανέλα, το κρασί και τα σύκα.
Αφήστε τα να πάρουν μια βράση, βγάλτε το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη για 15 λεπτά. Βγάλτε άπο μέσα τα σύκα, προσθέστε την ζάχαρη και φτιάξτε ένα βαρύ σιρόπι.
Κόψτε τα σύκα στη μέση, βάλτε σε κάθε 1/2 σύκο μια λεπτή φέτα μανούρι και στολίστε μια πιατέλα.
Βάλτε απο πάνω ρόγες απο σταφύλι και περιχύστε με το σιρόπι, ένα τελευταίο άγγιγμα με τα φυλαράκια του δυόσμου και το πιάτο μας είναι έτοιμο!
Σερβίρετε με παγωμένο γλυκό κρασί απο την Λήμνο ή την Σάμο.
MAY THE FORCE BE WITH YOU
Μου αρέσει αυτό:
Μου αρέσει! Φόρτωση...
About brexians
Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons).
In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children.
In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out!
Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία.
Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s.
Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν».
Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος.
Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα.
https://brexians.wordpress.com
Δεν θα είναι πολύ γλυκό το τελικό αποτέλεσμα με το σιρόπι;Μια αντιπρόταση: γεμίζουμε τα σύκα από το πίσω μέρος με ένα κομμάτι ροκφόρ, τα τυλίγουμε με προσούτο, 3′ στο γκριλ και έτοιμα!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Εδέσματα εκλεκτά και μια δαγκωνίτσα θα την ήθελα!Δεν είμαι της ποσότητας, αλλά σε μια εξαιρετική λιχουδια δεν αντιστέκομαι!Καλησπέρες!:-))
Μου αρέσει!Μου αρέσει!