KOLN, μια μαγευτική πόλη στον Ρήνο

Η Κολωνία (γερμ.: Köln) είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο, το Αμβούργο και το Μόναχο και η μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (Nordrhein-Westfalen). Η Κολωνία είναι χτισμένη και στις δυο όχθες του ποταμού Ρήνου.
Με ιστορία πάνω από 2.000 χρόνια, είναι από τις αρχαιότερες πόλεις της Γερμανίας, ενώ το πανεπιστήμιο της πόλης είναι ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα της Ευρώπης. Σήμερα, έχει πληθυσμό που αγγίζει το 1.000.000 κατοίκους.

 • Ο Καθεδρικός Ναός, Ντομ (Dom) της Κολωνίας, είναι το πιο διάσημο γοτθικό κτίριο στη Γερμανία. Ο θεμέλιος λίθος τέθηκε στις 15 Αυγούστου 1248, ενώ το πρεσβυτέριο εγκαινιάστηκε το 1322. Ο καθεδρικός χτίστηκε σταδιακά περίπου μέχρι το 1520. Παρέμεινε ημιτελής μέχρι τον 19ο αιώνα, όταν οι ρομαντικοί ενδιαφέρθηκαν πάλι γι’ αυτόν. Τελικώς το 1880, έπειτα από 600 και πλέον χρόνια, ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα αυθεντικά γοτθικά σχέδια. Έχει ύψος 157 μέτρα και είναι η δεύτερη υψηλότερη εκκλησία της Γερμανίας μετά το ναό της ULM και η τρίτη υψηλότερη παγκοσμίως. Ανήκει δε στα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
 • Στο Μουσείο Ludwig θα θαυμάσετε έργα μοντέρνας τέχνης από τις αρχές του 20ού αιώνα, με σημαντικότερη τη συλλογή της Pop Art.
 • Στο Wallraf-Richartz, ένα από τα παλαιότερα μουσεία της Κολωνίας, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ζωγραφική από το 13ο έως και τον 19ο αιώνα, σε μια συλλογή που εκπροσωπεί σχεδόν όλες τις περιόδους και διαφορετικές σχολές.
 • Στο Schokoladenmuseum, ή αλλιώς το μουσείο της σοκολάτας, θα μάθετε τα πάντα για τη σοκολάτα, την ιστορία, την τεχνολογία, ενώ μπορείτε και να δοκιμάσετε!

Γενικά, η Κολωνία διαθέτει πολλά και ενδιαφέροντα μουσεία και αξιοθέατα:

Cologne University, με 44,000 φοιτητές το 2005, το μεγαλύτερο στη Γερμανία.
Μουσείο αρωματοποιίας, εδώ φτιάχτηκε το περίφημο άρωμα Eau de Cologne, η γνώστη σε όλους μας, κολόνια.

 

 

 • Colonius πύργος τηλεπικοινωνιών με ύψος (266 m/873 ft).
 • Colonia-Hochhaus τι ψηλότερο κτήριο κατοικιών στην Γερμανία.
 • Hansa-Hochhaus σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Jakob Koerfer το 1925, ήταν κάποτε το ψηλότερο κτήριο γραφείων στην Ευρώπη
 • Rheinseilbahn εναέριο τραμ που συνδέει τις δυο όχθες του Rhine.
 • Messe Köln εκθεσιακός χώρος ,ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο.
  Hohe Strasse (English: High Street) ο πιο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος της Κολωνίας. εδώ θα βρείτε όλων των ειδών τις πραμάτειες, αλλά και ένα πλήθος εστιατόριων, καφέ που καλύπτουν όλων των ειδών και εθνοτήτων τις γαστριμαργικές ανάγκες.

Για όλα τα πιο πάνω αλλά και για πολλά αλλά ενημερωθείτε από την πιο κάτω διεύθυνση: http://www.koeln.de/en/culture/museum.html

Και αν τα μουσεία και οι πινακοθήκες σας κούρασαν!

 

Διασχίστε τον Ρήνο με ένα από τα πολλά τουριστικά καραβάκια ή περάστε από τη γέφυρα στην ανατολική όχθη του ποταμού. Είναι το καλύτερο σημείο για μια πανοραμική άποψη της πόλης.

Περπατήστε δυτικά του Ρήνου, όπου βρίσκεται το ιστορικό κέντρο της Κολωνίας, θαυμάστε την αρχιτεκτονική των κτιρίων και αν βρεθείτε λίγο πιο πέρα στους εμπορικούς πεζοδρόμους, επωφεληθείτε από τις προσιτές τιμές και κάντε τα ψώνια σας.
Αφιερώστε μια μέρα στα πάρκα που, ναι, είναι μέσα στην πόλη! Ειδικά στο χώρο του πανεπιστημίου, κοντά σε μια τεχνητή λιμνούλα, ο καφές στην παρακείμενη καφετέρια είναι απολαυστικός!

Η Κολωνία είχε δεχθεί σοβαρά πλήγματα από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο η ανοικοδόμηση της πόλης έφερε στο φως ιστορικά στοιχεία που είχαν μείνει θαμμένα για αιώνες, τα οποία αποδεικνύουν τη στρατηγική σημασία και την ισχύ της πόλης κατά την πρώτη χριστιανική εποχή, όπως άλλωστε και στη διάρκεια της ρωμαϊκής κυριαρχίας και του Μεσαίωνα.
Η Κολωνία είναι διάσημη, εκτός από την μπίρα, είναι γνωστή και για το περίφημο καρναβάλι της (το επόμενο 19-24 Φεβρουαρίου 2009) το μεγαλύτερο στην Γερμανία, και για τη μεγάλη παρέλαση των ομοφυλόφιλων κάθε καλοκαίρι, στην περίφημη Ημέρα του Αγίου Χριστόφορου.

«A journey of a thousand miles must begin with a single step.» — Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in travelling around... and tagged , , , . Bookmark the permalink.