Bulgaria… μια Βαλκανική χώρα προσφάτως εξευρωπαϊσμένη
Η πιο κάτω περιγραφή, είναι μια τυπική εκδρομή που θα βρείτε με μικρές παραλλαγές σε όλα τα Τουριστικά Γραφεία.

1η μέρα : Αθήνα – Σαντάνσκι
Αναχώρηση (06.00) το πρωί για τον Προμαχώνα και αφού περάσουμε τα Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, συνεχίζουμε προς την πόλη Σαντάνσκι. Άφιξη και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Δείπνο.
2η μέρα : Σαντάνσκι – Μοναστήρι Ρίλα – Σόφια
Πρωινό μπουφέ και λίγος χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην πόλη πριν αναχωρήσουμε για το Μοναστήρι της Ρίλα που θεωρείται το θρησκευτικό κέντρο της χώρας. Θα θαυμάσουμε τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία του Μεσαιωνικού Πύργο του Χρέλιο και τα ξυλόγλυπτα αριστουργήματα, στο παρεκκλήσι της «Μεταμόρφωσης του Χριστού».
Αναχώρηση για την Σόφια και τακτοποίηση σε κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο. Δείπνο.

3η μέρα : Σόφια – Βίτοσα
Πρωινό μπουφέ και αρχίζουμε την γνωριμία μας με την Σόφια. Το επιβλητικό Μουσείο Αλεξάντερ Νέφσκι με τους χρυσούς τρούλους, το Πανεπιστήμιο, η εκκλησία της Αγίας Σοφίας είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε. Το απόγευμα βόλτα στην Βίτοσα, θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της Σόφιας. Για το βράδυ δείπνο με διασκέδαση, μουσική, φαγητό, κρασί και φολκλορικό πρόγραμμα σε τοπική ταβέρνα.

4η μέρα : Σόφια – Φιλιππούπολη
Πρωινό μπουφέ και αναχώρηση για ημερήσια εκδρομή στη Φιλιππούπολη, θα επισκεφθούμε, το γραφικό ιστορικό κέντρο με την γέφυρα του ποταμού Μαρίτσα, την παλιά πόλη, το απέραντο θαυμάσιο Πάρκο, το Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, το Εθνογραφικό Μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.
5η μέρα : Σόφια – Αθήνα
Πρωινό και πορεία επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Αξίζει να δείτε:


Εκκλησίες, Τζαμιά, Συναγωγές:

 • Την ύστερο-Ρωμαϊκή εκκλησία του Church of St George (4ος αιώνας), στους κήπους του Sheraton Sofia Hotel.
 • Την Βυζαντινή εκκλησία Church of St Sophia, (6ος αιώνας).
 • Τους χρυσοποίκιλτους τρούλους του Καθεδρικού Ναού Alexander Nevsky Cathedral, χρισμένου στη μνήμη 200,000 Ρώσων στρατιωτών, που σκοτώθηκαν στον Ρώσο-Τουρκικό Πόλεμο του 1877-1878.
 • Την λιλιπούτια εκκλησία του Church of St Petka of the Saddlers (14ος αιώνας) με υπέροχες νωπογραφίες.
 • Το τζαμί Banya Bashi Mosque, (16ος αιώνας ).
 • Την συναγωγή της Sofia Synagogue, την μεγαλύτερη στα Βαλκάνια.


Μουσεία και Γκαλερί :

 • Το Bulgarian National Historical Museum, Εθνικό μουσείο γνωστό για την συλλογή του από αρχαιότητες της Θράκης.
 • Το National Archaeological Museum αρχαιολογικό μουσείο πλούσιο σε ελληνικές, ελληνιστικές και ρωμαϊκές αρχαιότητες.
 • Το National Gallery of Foreign Art, Γκαλερί με πολλά εκθέματα τέχνης από όλο τον κόσμο.


Διαφορά μέρη πολιτιστικής κληρονομίας και κουλτούρας:

 • Το Εθνικό Θέατρο Ivan Vazov National Theatre.
 • Την ανοιχτή αγορά βιβλίων Slaveykov Square.
 • Το National Palace of Culture πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο — το μεγαλύτερο πολυχρηστικό συγκρότημα της Νότιο Ανατολικής Ευρώπης, κτισμένο το 1981 μέσα σε υπέροχους κήπους.

Αλλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα:

 • Το μνημείο Monument to the Tsar Liberator αφιερωμένο στον Alexander II of Russia.
 • Την Vitosha, το βουνό σήμα κατατεθέν της Σόφιας, σε απόσταση μισής ώρας από την πόλη.
 • Borisova gradina, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, άρχισε να κατασκευάζεται το 1884.
 • Sofia Public Mineral Baths, ιαματικά δημόσια λουτρά στο κέντρο της πόλης, διακοσμημένα με τα περίφημα κεραμικά majolica, χρισμένα το 1911.
 • Το TZUM, το Mall της Σόφιας.
 • Το The Largo, μοντέρνο αρχιτεκτονικά συγκρότημα στο κέντρο της Σόφιας, έδρα πολλών υπηρεσιών.
 • Το Sofia Zoo ο ζωολογικός κήπος της πόλης φιλοξενεί, πολλά ζώα αντιπροσωπευτικά της Βαλκανικής πανίδας.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

Βουλγαρία:

Σόφια:

Σαντάνσκι:

«A journey of a thousand miles must begin with a single step.» — Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.