Η 50η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ

Η 4η Οκτωβρίου σηματοδότησε ένα ξεχωριστό γεγονός για τη British Airways: την 50ή επέτειο της πρώτης εμπορικής πτήσης αεριωθούμενου πάνω από τον Ατλαντικό.

Η πτήση από το Λονδίνο με προορισμό τη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1958 με το νεότευκτο αεριωθούμενο Comet 4 της BOAC, το οποίο συνέτριψε τον προηγούμενο χρόνο για τη συγκεκριμένη απόσταση, μειώνοντάς τον κατά 9 ώρες.

Μισόν αιώνα αργότερα, η British Airways ξαναζωντάνεψε τις μοναδικές αυτές στιγμές, έχοντας κοντά της έναν πολύ ξεχωριστό καλεσμένο: τον νεαρότερο επιβάτη της πρώτης πτήσης.

Ο κ. Brian Barnett, 72 χρονών πλέον, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι εδώ 50 χρόνια μετά την ημέρα που πέταξα με το γρηγορότερο και πολυτελέστερο, για την εποχή του, μέσο μεταφοράς».

Με κυβερνήτη τον Roy Millichap, το Comet 4 έφτασε στο αεροδρόμιο Idlewild της Νέας Υόρκης (το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε JFK) σε 10 ώρες και 13 λεπτά, με ταχύτητα 465 μιλίων ανά ώρα.

Ταυτόχρονα, ένα άλλο Comet 4 της BOAC με κυβερνήτη τον Tom Stoney αναχώρησε από το Idlewild με προορισμό το Αεροδρόμιο του Λονδίνου (το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Heathrow), διανύοντας την απόσταση στο χρόνο-ρεκόρ των 6 ωρών και 11 λεπτών. Τα δύο αεροσκάφη διασταυρώθηκαν σε απόσταση 300 μιλίων και αντάλλαξαν μηνύματα καλής θέλησης και ευχές πάνω από τον Ατλαντικό.

To αεροσκάφος μετέφερε μόλις 32 επιβάτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφους και τον Basil Smallpiece, Διευθύνοντα Σύμβουλο της BΟΑC, οι οποίοι απόλαυσαν την αξεπέραστη άνεση και πολυτέλεια, με τη βοήθεια του υπευθύνου καμπίνας και δύο αεροσυνοδών.

Για να αναπαραστήσουν την αυτή ιστορική πτήση, μέλη του πληρώματος της British Airways με στολές από την πτήση του 1958, σέρβιραν στους επιβάτες κοκτέιλ εμπνευσμένα από τη δεκαετία του 50, ενώ σε κάθε επιβάτη της επετειακής αυτής πτήσης δόθηκε ένα αναμνηστικό λεύκωμα.

Ο Martin Broughton, Πρόεδρος της British Airways, δήλωσε: «Πριν από πενήντα χρόνια ηγηθήκαμε της αεροπορικής βιομηχανίας πραγματοποιώντας την πρώτη εμπορική υπερατλαντική πτήση. Μετά από μισό αιώνα παραμένουμε πρωτοπόροι με την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών και προϊόντων, προσφέροντας απαράμιλλη πολυτέλεια και άνεση στις υπερατλαντικές μας πτήσεις. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ο Brian Barnett ήταν μαζί μας σε αυτό το ταξίδι. Παράλληλα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επιβάτες μας για την αφοσίωσή τους τα τελευταία 50 χρόνια».

«A journey of a thousand miles must begin with a single step.» — Lao Tzu
Copyright © Demetrios the Traveler


Digg!

_uacct = «UA-4574305-1»;
urchinTracker();

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in SPECIAL EVENT and tagged , , , . Bookmark the permalink.