ΑρχηγΑντώνη, ΠΟΛΑΝίτες, ΚΕΠιτζίδες, Δ21, κυρίες και κύριοι.
Θέλω να σας πω τον πόνο μου, στα πλαίσια της αναζήτησης των «Αξιών» και των «Αξίων»:
Είμαι από τους άτυχους εκείνους που η πεθερά τους αντί να χαίρεται που έχει βρει γαμπρό που καλομαγειρεύει αντιθέτως με μειώνει, με τον τρόπο της, και δείχνει χοντρό κόμπλεξ.
Και αυτό γιατί μαγειρεύω καλύτερα από κείνη
και γιατί είναι φανατική οπαδός του ΑρχηγΑντώνη μας και με βρίζει συνεχώς που δεν έχω γίνει ακόμη αντιπρόεδρος,
αυτού του μορφώματος που θα θεμελιώσουμε αυτό το σαββατοκύριακο….. Σνιφ.
Λοιπόν στο προκείμενο. Αν θέλουμε να βρούμε τους «Άξιους» και τις «Αξίες», πρέπει να ξέρουμε να φτιάχνουμε καλή τυρόπιτα.
Αυτή την τυρόπιτα την είχα φτιάξει, για την συνάντηση με τον... ρε χοντρούλη σε σένα μιλάω, ξεχνάω και το όνομά σου, εκεί στην πρώτη σειρά!
Θυμάσαι, που μου είπες, ότι είναι άψητη και ότι πάντα τις πίτες δεν τις ψήνω καλά.
Ε! λοιπόν χοντρούλη, Προεδράρα, Κυρίες και Κύριοι, στα χρόνια που πέρασαν την εξέλιξα και τώρα μιλάμε για μεγάλη γκουρμεδιά….
Η αλήθεια είναι ότι η τυρόπιτα αυτή είναι «έξτρα» αφράτη και πρέπει να σταθεί κανά 2 ώρες αφού βγει απ’ τον φούρνο.
Τα υλικά που χρειάζονται θα τα λάβετε με SMS, και όπως θα εξηγώ τις «Αξίες της Άξιας» τυροπιτάς,
θα βλέπετε τον τρόπο κατασκευής της στις γιγαντοοθόνες.
Υλικά:
500 γρ. φέτα «αμετροέπειας»
500 γρ. ανθότυρο «μισαλλοδοξίας»
500 γρ. γραβιέρα «παλινωδίας»
500 γρ. γκούντα «συναλλαγής»
12 αυγά Τουρκίας από αλανιάρα κότα
3 κούπες βούτυρο «διασπάθισης»
500γρ. κρέμα γάλακτος LIGHT
1.200 γρ. γαϊδουρόγαλα
αλάτι, πιπέρι και λίγη κανέλα από το μακρινό PSIχαριστάν.
9-10 φύλλα κρούστας «ΚΕΠίτικα» αυτάρεσκα
Εκτέλεση:
Σε ένα «πολιτικό» μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί.
Σε άλλο «παραπολιτικό» μπολ χτυπάμε τ’αυγά, ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι και μια πρέζα κανέλα.
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, μεγέθους «Δ21», στρώνουμε 3-4 φύλλα «κοινωνικού φιλελευθερισμού» από κάτω.
Με μια «κουτάλα Βατοπεδίου», τρυπητή κατά προτίμηση, ρίχνουμε μέρος από το «αμετροεπές μείγμα» μας.
Βάζουμε άλλα 2 φύλλα και ξανά γέμιση. Στρώνουμε πάλι 1 φύλλο και γέμιση. Τέλος στρώνουμε όσα «ακροδεξιά φύλλα» έχουν μείνει και ρίχνουμε το υπόλοιπο των τυριών με τα υγρά τους.
Τρυπάμε με πιρούνι την τυρόπιτα και ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 1 ώρα.
Στην αρχή είναι πολύ μαλακή σαν σουφλέ. Όσο κρυώνει τόσο πιο ωραία γίνεται!!!
Χοντρούλη μην γλύφεσαι, σου έχω φυλάξει ένα ταψί, να το στείλω στην Ραφήνα;
Αυτά λοιπόν Προεδράρα, Κυρίες και Κύριοι, καλό συνέδριο «Αξιών και Αξιών»
και να ευχαριστήσετε τον σπόνσορα κ. Ευγενειόπουλο, που χωρίς την ευγενική του χορηγία,
θα κάναμε το συνέδριο στο προαύλιο….