ΝΤΟΡΑ Δαγκωτό!

χωρίς πολλά λόγια

η συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη σήμερα στο ραδιόφωνο του REAL FM

ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ & ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΥΡΓΙΩΤΗ

Κ. ΜΑΚΡΗ: Όπως σας προαναγγείλαμε και πριν από το διαφημιστικό διάλειμμα, έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή και την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, την κα Ντόρα Μπακογιάννη, την ανεξάρτητη βουλευτή. Καλό σας μεσημέρι, τι κάνετε;
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Καλό σας μεσημέρι. Τι κάνετε εσείς.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Είμαστε σοκαρισμένοι, όπως φανταζόμαστε κι εσείς.
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι είμαι όντως και νομίζω ότι όσοι από εμάς έχουν ασχοληθεί πολλά χρόνια με την ιστορία της τρομοκρατίας, αντιλαμβάνονται ότι μπαίνουμε σε μια δεύτερη και εξαιρετικά δύσκολη φάση.
Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να πω κα Μακρή είναι ότι πρέπει όλοι μας να στείλουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης, αγάπης και στήριξης στην οικογένεια του Γιώργου Βασιλάκη, η οποία σήμερα έχασε τον άνθρωπό της και επειδή εγώ έχω ζήσει αυτή την κατάσταση, ξέρω τι σημαίνει αυτό. Αλλά και σε όλη την οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι η πράξη αυτή είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: στράφηκε εναντίον εκείνων οι οποίοι προσπαθούν να πατάξουν την τρομοκρατία σήμερα στην Ελλάδα. Άρα το μήνυμα από εμάς, πρέπει να είναι μήνυμα στήριξης σε όλη αυτή τη μεγάλη οικογένεια της Αστυνομίας να μην το βάλει κάτω, να μην κάνει πίσω από το σοκ και να συνεχίσει να δίνει τη μάχη της.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Θυμάμαι και την παλαιότερη πρότασή σας κα Μπακογιάννη με την οποία έχω συμφωνήσει πολλές φορές και μακάρι να γίνει κάποια στιγμή πράξη. Να κάνουμε δηλαδή μια μεγάλη διαδήλωση και για την τρομοκρατία, ενάντια στην τρομοκρατία.
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κυρία Μακρή πρέπει να προφυλάξουμε την κοινωνία μας. Πρέπει να προφυλάξουμε τη δημοκρατία μας, πρέπει να προφυλάξουμε τους θεσμούς μας. Σίγουρα δεν έχουν αποδώσει αυτά τα οποία ο κάθε πολίτης θα περίμενε. Από την άλλη μεριά όμως οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι κάνουν ένα τέτοιο τυφλό χτύπημα, διότι αυτό το χτύπημα ήταν την ημέρα του επισκεπτηρίου. Υπήρχε επισκεπτήριο στο Υπουργείο. Ουδείς γνώριζε πότε θα ανοίξει αυτό το πακέτο, ποιοι άνθρωποι θα ήταν εκεί. Κατά τύχη τη γλίτωσαν 3 άνθρωποι, που είχαν βγει λίγα λεπτά πριν από το γραφείο!
Εδώ πρόκειται περί τυφλής βίας και έχει κάποια πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: δεν τους νοιάζει τους –θα μου επιτρέψετε να πω τώρα- τους ανθρώπους αυτούς, πόσες ανθρώπινες ζωές χάνονται. Αυτό είναι πλέον μια μορφή βίας, η οποία χρειάζεται κοινωνική αντίδραση πολύ μεγάλη. Θεωρώ αυτονόητη τη συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων και δεν πιστεύω …

Ντόρα εδώ και τώρα!

Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Και εκφράστηκε αυτή κα Μπακογιάννη.
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εκφράστηκε κα Πυργιώτη αλλά θέλω να ελπίζω ότι δεν θα μείνει στο επίπεδο της ρητορικής, αλλά θα περάσει σε ουσία.
Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Έχετε δίκιο σε αυτό.
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Διότι όταν είχαμε το ατύχημα με τη δολοφονία του
Αφγανόπουλου, βγήκαν για 3 μέρες όλοι και μίλαγαν για την τρομοκρατία και ξεχάστηκε. Ακόμη και σήμερα δεν ξέρουμε και προσπαθούμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι το παιδάκι, το άλλο το οποίο είχε το πρόβλημα με το μάτι και δεν είναι σε θέση να μας απαντήσουν.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Κυρία Μπακογιάννη, επειδή βρεθήκατε χτες στο Υπουργείο πήγατε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συναντήσατε υποθέτω τον κ. Χρυσοχοΐδη, εσείς μήπως έχετε κάποια καλύτερη εικόνα από ό,τι έχουμε εμείς για το τι τελικά συνέβη; Πως βρέθηκε αυτό το κουτί ή φάκελος, δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν, στον 7ο πως κατάφερε να φτάσει;
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κυρία Μακρή αναμφισβήτητα κάποιο λάθος έχει υπάρξει εκεί, κάποιας μορφής αμέλεια έχει υπάρξει, αυτό οι αρμόδιοι θα ψάξουν να το βρουν και θα δουν τι συνέβη.
Αυτό που για εμένα είναι σημαντικό και γι’ αυτό πήγα χθες στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ήταν και για λόγους συμβολικούς για να πω ότι εμείς είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε αυτή τη στιγμή, ο καθένας με τη δική του δύναμη και τη δική του φωνή, διότι ξέρω τι θα πει κα Μακρή. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα την ώρα που δέχεσαι μια τέτοια επίθεση, εγώ την έχω δεχτεί προσωπικά και ξέρω το σοκ, την ώρα που είδα τον αστυνομικό μπροστά μου με τη σφαίρα στο λαιμό, που προοριζόταν για εμένα, ξέρω τι είναι. Και εκείνη την ώρα πρέπει να είναι ένα το μήνυμα από όλους μας: Κύριοι είμαστε δίπλα σας σε αυτή τη δύσκολη μάχη και αυτό πήγα να κάνω.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Αυτό που λέτε είναι σωστό. Από την άλλη βεβαίως αυτό δεν είναι τυχαίο χτύπημα, δεν είναι ένα τυφλό χτύπημα σαν την Αγία Παρασκευή για παράδειγμα που πέρασαν και γάζωσαν. Εδώ είχαν μια στόχευση: να χτυπήσουν στην καρδιά της Ασφάλειας.
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Βεβαίως.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Και εμείς ως κράτος τους επιτρέψαμε να το κάνουν κα Μπακογιάννη. Αυτό, για εμένα να αποδεικνύονται οι τρομοκράτες πιο επαγγελματίες από την Αστυνομία, είναι πολύ λυπηρό στη διαπίστωσή του.
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είναι, αλλά να λέμε όμως και τα πράγματα και από την άλλη μεριά. Δεν υπάρχουν απόλυτα μέτρα ασφαλείας ποτέ, για να είμαστε ειλικρινείς. Εδώ στο Λευκό Οίκο μπήκαν, στο State Department μπήκαν, εκεί που επαίρονται οι δυνάμεις ασφαλείας ότι μετά την 11η Σεπτεμβρίου έχουν πάρει μέτρα και τα λοιπά. Υπάρχει σίγουρα αμέλεια, υπάρχει σίγουρα κάποιο λάθος, δεν θέλω καθόλου να το υποτιμήσω. Αλλά αυτοί χτύπησαν για λόγους συμβολικούς και εμείς θα απαντήσουμε με τη συσπείρωσή μας. Θα είναι μεγάλο λάθος κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή να προσπαθήσουμε να κάνουμε επιμερισμό ευθυνών, πέρα της σοβαρής και υπεύθυνης ΕΔΕ η οποία πρέπει να γίνει, πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι αλήτες, ότι απέναντί τους δεν έχουν αδύναμους ανθρώπους. Απέναντί τους έχουν μια ολόκληρη κοινωνία, η οποία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ηρεμία της, την τάξη της.
Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Κυρία Μπακογιάννη πάντως το timing και αυτού του χτυπήματος αλλά και η φάση στην οποία βρίσκεται η κοινωνία, εδώ έχουμε φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού, έχουμε μια κοινωνία της οποίας ο ιστός έχει διαλυθεί πλήρως κατά τη γνώμη μου, ή εν πάση περιπτώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, θα σας έλεγα ότι είναι από τις χειρότερες περιόδους, που θα μπορούσε κανείς να περιμένει από την κοινωνία μια αντίδραση αυτού του τύπου, που μόλις είπατε.
Διότι ακριβώς υπάρχει μια κοινωνία η οποία είναι σε εντελώς διαφορετική και διαλυμένη ψυχολογία. Δηλαδή φοβούμαι ότι αυτό το χτύπημα έρχεται και κάθεται πάνω σε μια σειρά από κοινωνικά χτυπήματα που έχουμε δεχτεί τους τελευταίους μήνες.
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Έχετε απολύτως δίκιο κα Πυργιώτη. Αλλά όπως και οι άνθρωποι έτσι και οι κοινωνίες, έχουν δυο δρόμους. Το δρόμο της αφασίας και από εκεί και πέρα και της μετά βεβαιότητας χειροτέρευσης όλων των συνθηκών και το δρόμο της αντίδρασης. Και υπάρχει αυτό που λέγεται και δημιουργική αντίδραση, υπάρχει αυτό που λέγεται και δημιουργικός ακτιβισμός. Δεν είναι ακτιβισμός μόνο ο ακτιβισμός τον οποίο παρακολουθούμε τώρα παραδείγματος χάριν στο λιμάνι του Πειραιά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι οδηγούν εκατοντάδες άλλους συνανθρώπους τους στην ανεργία, διότι χάνονται θέσεις στον τουρισμό.
Υπάρχει και ο θετικός ακτιβισμός. Αυτός που λέει: Φτάνει πια! Ότι «είμαι κι εγώ εδώ και θα αντιδράσω και θα προστατέψω. Απαιτώ να διορθωθεί και να έχω την καλύτερη δυνατή Αστυνομία ναι, αλλά από την άλλη μεριά θα προστατέψω και εγώ τη δική μου τάξη και ηρεμία, με το δικό μου τρόπο». Υπάρχει και αυτή η αντίδραση και βεβαίως είναι σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές η ελληνική κοινωνία, την ώρα που αλλάζει η ζωή όλων μας με ριζικό τρόπο, την ώρα που έρχονται τα πάνω – κάτω, την ώρα που δεν ξέρω τι μου ξημερώνει αύριο, βεβαίως αλλά εκεί υπάρχουν δυο τρόποι αντίδρασης. Υπάρχει η αντίδραση η θετική …

τότε και πάντα ΝΤΟΡΑ

Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Εκεί χρειάζεται και η ηγεσία κα Μπακογιάννη.
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Βεβαίως χρειάζεται.
Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Και μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν θα ξαναρχίσω πάλι την παλιά καλή κριτική για το τι ακριβώς έκανε η Νέα Δημοκρατία και πόσο κατώτερη των περιστάσεων αποδείχθηκε, αλλά θα πω ότι και γι’ αυτούς τους 8 μήνες η ηγεσίας της χώρας, το μόνο το οποίο έχει καταφέρει σε ψυχολογικό επίπεδο, είναι να μας ρίξει στα τάρταρα. Και θέλω να δω πως στην ευχή θα σηκωθούμε από αυτά τα τάρταρα!
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και να σας πω πολύ απλά κα Πυργιώτη, ότι χρειάζεται να πάρεις δύσκολα μέτρα και σίγουρα πρέπει να ληφθούν δύσκολα μέτρα, να μην έχουμε αυταπάτες. Από την άλλη μεριά όμως οφείλεις να κάνεις και ό,τι μπορείς πρώτον για να μειώσεις το κόστος αυτό για τους πολίτες και δεύτερον για να φανεί μετά βεβαιότητας ότι ο δρόμος προς τα μπρος, είναι ο δρόμος που θα μας βγάλει από το τούνελ. Είναι ο δρόμος ο οποίος έχει τέλος.
Αν αυτό δεν το πιστεύεις, εάν το μόνο πράγμα το οποίο λες είναι ότι «μου επέβαλλαν κάποια μέτρα», εάν αυτά που σου επιβάλλονται δεν μπορείς καν να δώσεις τη μάχη σου και να τα διαπραγματευτείς σωστά, τότε πως θα πείσεις ότι υπάρχει άκρη στο φως του τούνελ, κα Πυργιώτη; Δεν γίνεται.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Κυρία Μπακογιάννη θα αντισταθούμε στον πειρασμό να σας ρωτήσουμε ένα σωρό πράγματα, τα οποία θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε …
Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Άλλα.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Αλλά το κάνουμε, γιατί τα έχετε πει όλα. Την Κυριακή στη «Real News» …
Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ακριβώς. Και ήμουν βεβαία ότι μπορούσα να μην έχω το πρόβλημα, να μιλήσω ξανά για ένα θέμα, για το οποίο αναλυτικά έχω μιλήσει.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Και για το Συνέδριο και για τα δικά σας σχέδια και για όλα έχετε μιλήσει την Κυριακή στη «Real News», μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη από ό,τι πληροφορούμαι, την οποία θα διαβάσουμε όλοι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.
Μ. ΠΥΡΓΙΩΤΗ: Νά ‘στε καλά.
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Κ. ΜΑΚΡΗ: Σας ευχαριστούμε κι εμείς. Καλό μεσημέρι.
Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Γεια σας.

ακούστε την συνέντευξη εδώ!

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in dedicated, ΕΛΛΗΝΙΚΑ, politics, thoughts and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.