Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη

Προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας Κο Γεώργιο Παπανδρέου

Θέμα: Κυβερνητική ανεπάρκεια και ατολμία στο θέμα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης

Την ώρα που η χώρα μας έχει μπει για τα καλά στην ύφεση, την ώρα που η ελληνική κοινωνία επωμίζεται μεγάλες και επώδυνες θυσίες για να επανέλθει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει πρωτοφανή ολιγωρία στην άμεση λήψη μέτρων που θα τονώσουν την αγορά και την πραγματική οικονομία.

Η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας δεν επιτρέπει παλινωδίες, ερασιτεχνισμούς και αντικρουόμενα μηνύματα. Απαιτεί σταθερότητα, αποφασιστικότητα και άμεση προώθηση όλων των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ενίσχυση της ανάπτυξης.

Αντ’ αυτού,  η Κυβέρνηση, φέρεται να είναι δέσμια των εσωτερικών της αντιφάσεων. Οι ανοικτές αντιπαραθέσεις των μελών του Υπουργικού της Συμβουλίου -ιδιαίτερα του οικονομικού επιτελείου- καθώς και η γενικότερη ατολμία της να προωθήσει τις αλλαγές που απαιτούνται υπονομεύουν τις δυνατότητες για έγκαιρη αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα:
Η αδυναμία αξιοποίησης των πόρων και των ευκαιριών που προσφέρει το Ε.Σ.Π.Α αποστερεί από την πραγματική οικονομία την απαραίτητη αναπτυξιακή δυναμική που έχει άμεσα ανάγκη.

Επιπρόσθετα, η αδικαιολόγητη παρακράτηση του Φ.Π.Α παγόνει την αγορά και το εμπόριο και πλήττει κυρίως τις επιχειρήσεις που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό. Επίσης, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις σε δράσεις όπως τα ΣΔΙΤ αποστερούν από τη χώρα μας πολύτιμες επενδύσεις που τις έχει άμεσα ανάγκη. Παράλληλα, η μη αξιοποίηση εξασφαλισμένων πόρων, όπως είναι αυτοί για  το Εθνικό Κτηματολόγιο πλήττει και το δημόσιο συμφέρον αλλά και τον τεχνικό κλάδο.

Τέλος, οι κωλυσιεργίες στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η λανθασμένη προσέγγιση και οι συνεχείς παλινωδίες του θέματος όπου αυτό επιχειρήθηκε να ξεκινήσει όπως  για παράδειγμα η  κατάργηση του καμποτάζ αλλά και η γενικότερη κυβερνητική ατολμία  στο θέμα των μετοχοποιήσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Η απουσία σταθερού οικονομικού σχεδιασμού δεν δημιουργεί μόνο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας αλλά επιβαρύνει και ψυχολογικά τόσο την κοινωνία όσο και την οικονομία αλλά και την αγορά.

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in dedicated, ΕΛΛΗΝΙΚΑ, politics, thoughts and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.