η κρίση της Πολιτικής και η ανάγκη νέων Πολιτικών σχηματισμών.

γνώμη για την διαμόρφωση κυβέρνησις

Ανάλυση του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΗ

Οι έντονες κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αποτυπώνονται ευδιάκριτα στο Βαρόμετρο Ιουλίου της Public Issue. Οι αρνητικές επιδόσεις του κυβερνώντος κόμματος και του πρωθυπουργού έχουν ως αποτέλεσμα να εντείνεται η αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τις αντοχές της παρούσας κυβέρνησης. Δεν είναι μόνον το γεγονός ότι η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ σήμερα (εκτιμάται σε 43%, -2%), έπεσε –

δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Αντίστοιχες απώλειες καταγράφει όμως και η ΝΔ, η εκλογική επιρροή της οποίας συνεχίζει επίσης αδιάλειπτα από τον περασμένο Ιανουάριο την καθοδική της πορεία (25%, -2%).Επομένως, και τα δύο κόμματα της διακυβέρνησης εξακολουθούν να υφίστανται σημαντική κοινωνική αποδυνάμωση.

δημοτικότητα πολιτικών κομμάτων

χαμηλά ποσοστά δικομματικής επιρροής είχαν εμφανιστεί το Μάρτιο του 2008 (68,5%), τότε λόγω της μετεκλογικής κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ. Η κρίση εντάθηκε το καλοκαίρι του ιδίου έτους (65,5% τον Ιούλιο), αλλά τερματίστηκε το φθινόπωρο με την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ, την απότομη ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ και την αιφνιδιαστική καθίζηση της ΝΔ. Η «υπέρβαση» του δικομματισμού δεν συντελέσθηκε το 2008. Αντιθέτως, το σύστημα «λειτούργησε» για άλλη μια φορά, οδηγώντας στη θεαματική εναλλαγή του περασμένου Οκτωβρίου.

καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η κοινωνική διαμαρτυρία που συσσωρεύεται στην παρούσα συγκυρία οδηγείται προς την αποχή. Πρωτεύουσα επιλογή των δυσαρεστημένων πολιτών παραμένει η «έξοδος» από το εκλογικό σώμα. Τα ποσοστά των κοινωνικών διαθέσεων για αποχή σταθεροποιούνται, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σε εξαιρετικά υψηλά και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα επίπεδα.

αποχή & αντικομματική ψήφος αποδοκιμασίας

….

όλη η ανάλυση στο: http://www.mavris.gr/1503/june-analysis-2010/

και το σύνολο της έρευνας: Το σχετικό Βαρόμετρο

σχόλιο ιστολογίου:

Η απαξία του πολίτικου συστήματος δίνει την ευκαιρία σε νέους σχηματισμούς και ιδέες.

Οι σχηματισμοί θα πρέπει να εκφράσουν καθαρό πολιτικό λόγο και επαφή με την κοινωνία.

Να γίνουν το σημείο συνάντησης όλων των δημιουργικών δυνάμεων, όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων της σύγχρονης Ελλάδας, οι οποίοι με την ανταλλαγή ιδεών, με την παραγωγή συγκεκριμένων προτάσεων και αποτελεσματικών λύσεων, με την ανάληψη πρωτοβουλιών αποσκοπούν στην εθνική κινητοποίηση για την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό, στη δημιουργία μιας νέας προσέγγισης για το μέλλον της χώρας, να αποτελέσουν την απαρχή μιας νέας πολιτικής κουλτούρας, που θα ξαναφέρει τον Έλληνα και την Ελληνίδα κοντα στην Πολιτικη.

Οι «ΝΕΟΙ» σχηματισμοί θα πρεπει να δώσουν τη δυνατότητα έκφρασης σε ανθρώπους που έχουν γνώση από όλους τους τομείς

να μελετήσει αναλυτικά τα σύγχρονα πολιτικά και ιδεολογικά ρεύματα στην Ελλάδα και τον κόσμο

να αναδείξει την ατζέντα της νέας πολιτικής

να αξιοποιήσει το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες

να αναζητήσει εξαντλητικά την ιδέα και την έμπνευση

να οργανώνει δημόσιες συζητήσεις επιδιώκοντας την ενεργό συμμετοχή

να αναπτύξει δράσεις θετικού πολιτικού ακτιβισμού

να δημιουργήσει και να στηρίξει ένα σοβαρό, σαρωτικό, μακρόπνοο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που θα δώσει ελπίδα εξόδου από την κρίση και προοπτική ανάπτυξης στην Ελλάδα σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

δεξαμενή πολιτικής σκέψης

Έτσι η κίνηση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη είναι καθοριστική για την διαμόρφωση αυτής της «ΝΕΑΣ»  Πολιτικής κουλτούρας.

Περιμένουμε και ελπίζουμε για τα καλύτερα… γιατί πραγματικά δεν αξίζουμε αυτό το πολιτικό σκηνικό του σήμερα.

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in ΕΛΛΗΝΙΚΑ, politics, thoughts and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.