το εγχείρημά είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο!

«Πεπαλαιωμένοι μηχανισμοί τα κόμματα»

Η Ντόρα Μπακογιάννη στο ΣΚΑΪ 100,3

Την πρόθεσή της να δημιουργήσει κόμμα, ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, χαρακτηρίζοντας πεπαλαιωμένους μηχανισμούς τα σημερινά πολιτικά κόμματα. Όπως είπε, το εγχείρημά της είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο.

Παραδέχτηκε προσωπικά της λάθη στην πολιτική της πορεία, καταλογίζοντας παράλληλα λάθη στρατηγικής και στην κυβέρνηση Καραμανλή υπό το φόβο του πολιτικού κόστους.

«Το μεγαλύτερο λάθος μου όταν έβλεπα πολιτικές που έπρεπε να εφαρμοστούν και δεν εφαρμόζονταν δεν μίλησα δυνατά. Την πρόταση Γιαννίτση την είχα υποστηρίξει, είχε γίνει χαμός τότε κανείς δεν μου είπε γιατί, όλοι πίστευαν ότι ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στη ΝΔ. Υπάρχουν αρχές τις οποίες τις πιστεύεις οφείλεις με μεγάλη δύναμη να τις υποστηρίξεις. Εγώ δεν το έκανα και ήταν λάθος. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου λάθος και δεν πρόκειται να το ξανακάνω» σημείωσε.

Η κ. Μπακογιάννη υπεραμύνθηκε της ψήφισης του μνημονίου.

Η πρώην υπουργός εντόπισε το πρόβλημα του πολιτικού συστήματος στην ανεύρεση ανθρώπων που δεν εκφράζονται από τα σημερινά κόμματα και χαρακτήρισε το εγχείρημα της δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο.

«Πρέπει να μπούμε σε κοινωνία των πολιτών, με επαφή άμεση χωρίς διαμεσολαβητές. Είναι δύσκολο το εγχείρημα γιατί είναι απαιτητικός κόσμος του διαδικτύου. Γιατί κακά τα ψέματα ξέρει κομμάτι 25 χρόνια πολιτικού συστήματος, θέλει δουλειά για να προσπαθήσεις να το αποδείξεις, να φέρεις στην ενασχόληση με τα κοινά νέους ανθρώπους» τόνισε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ λεει ότι θα κάνει δημοσιονομική πειθαρχία αλλά από την άλλη πλευρά σκοτώνει την επιχειρηματικότητα.

Εγώ δεν πιστεύω σε ένα μεγάλο κράτος.

Ο κ. Παπανδρέου το πιστεύει ή

δεν μπορεί να ξεφύγει από το κατεστημένο ΠΑΣΟΚ

«Εγώ δεν πιστεύω σε ένα μεγάλο κράτος. Ο κ. Παπανδρέου το πιστεύει ή δεν μπορεί να ξεφύγει από το κατεστημένο ΠΑΣΟΚ. Από τη μια έχουμε τον κ. Παπακωνσταντίνου από την άλλη τους κ. Ρέππα και Καστανίδη που μίλησε για εκλογές στα καλά του καθουμένου. Αυτό το μεγάλο κράτος δεν έγινε τυχαία δημιουργήθηκε για λόγους πελατειακούς» δήλωσε.

Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι πρωθυπουργός πρέπει να βρει έναν τρόπο να κάνει μια κυβέρνηση αποτελεσματική, επικαλούμενη ως παράδειγμα την κατάσταση στην υγεία την οποία χαρακτήρισε τραγική. «Χρειάζεται ένας άνθρωπος στην υγεία που θα πρέπει να συγκρουστεί με αυτά τα συμφέροντα για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας» είπε.

Για τη διαγραφή της από τη ΝΔ δήλωσε ότι «με απελευθέρωση η διαγραφή Σαμαρά, αλλά με στεναχώρησε και πάρα πολύ. Πολύ δύσκολο να φύγεις από ένα χώρο που υπηρέτησες 20 χρόνια. Πολιτικά ένοιωθα πολύ περίεργη ατμόσφαιρα. Επί Έβερτ, ή Καραμανλή μπορούσαν να μιλήσουν οι βουλευτές, τελευταία ασφυκτιούσα.

Η κ. Μπακογιάννη άφησε αιχμές για την αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να βρεθεί μια βάση συνεννόησης και όχι να τάζει κάποιος πράγματα.

«Ο πολίτης άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι μας οδήγησε στην κρίση ο πολιτικαντισμός. Πώς θα με βγάλεις από το μνημόνιο σε 2 χρόνια; Αν δεν υπέγραφες το μνημόνιο πώς θα μου έδινες σύνταξη; Θα χρειαστεί οι πολιτικοί να λένε τα πράγματα με το όνομά τους» ανέφερε.

Η ανεξάρτητη βουλευτής πρόσθεσε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές αν υπάρχουν υποψηφιότητες που οι τοπικές κοινωνίες θα τους στηρίξουν και είναι καλοί θα στηριχθούν και από το φόρουμ.

ακούστε όλη την συνέντευξη.

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in ΕΛΛΗΝΙΚΑ, PHOTOS, politics, thoughts and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.