Ένα εργαστήρι δημοκρατίας και δημιουργίας που θα αποτελέσει παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.

Κώστας Μπακογιάννης

Υποψήφιος Δήμαρχος

Νέου Δήμου Καρπενησίου

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας για τον Νέο Δήμο Καρπενησίου

Σήμερα γιορτάζει η Παναγιά της Ρούμελης, η Παναγιά η Προυσιώτισσα, και μαζί της σύσσωμη η Ευρυτανία και όλη η Ελλάδα. Είναι μέρα χαράς και ελπίδας για όλους τους συμπατριώτες μας, μικρούς και μεγάλους, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες.

Αυτή την τόσο σημαντική ημέρα βρίσκομαι και εγώ εδώ στον Προυσσό, μερικά χιλιόμετρα από τη γενέτειρα του πατέρα μου, τον τόπο που έζησε και λειτούργησε ο παππούς μου, για να προσκυνήσω και για να ανακοινώσω την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος για τον Νέο Δήμο Καρπενησίου με μια ανεξάρτητη και υπερκομματική συμμαχία πολιτών.

Η μεγάλη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα δεν αφήνει κανένα ανεπηρέαστο.

Η Ευρυτανία και ο νέος Δήμος Καρπενησίου βρίσκονται μπροστά σε μεγάλα προβλήματα αλλά και μεγάλες προκλήσεις. Συνειδητοποιούμε πλέον καθημερινά, ότι οι δομές, οι επιλογές, και οι πρακτικές που κυριάρχησαν τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ξεπεραστεί. Αυτό το μοντέλο άσκησης πολιτικής, όχι μόνο σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, εξαντλήθηκε και εξάντλησε. Δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής.

Στο άλμα προς τα εμπρός ο Καλλικράτης προσφέρει ένα παράθυρο ευκαιρίας. Οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο. Η κοινωνία άλλωστε είναι πολύ μπροστά από την πολιτική.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη για μια πολιτική αρχών και αξιών. Η ενότητα, η εμπιστοσύνη και η ελπίδα θα αποτελέσουν τη βάση του αγώνα μας.

Πρώτον, ενότητα. Η ενότητα του του νέου Δήμου, η ενότητα των Ευρυτάνων, είναι η προτεραιότητά μου. Ετούτη την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας, δεν περισσεύει κανείς. Ομαδοποιήσεις και διαχωρισμοί του παρελθόντος δεν έχουν θέση. Ασφαλώς ο διάλογος μόνο καλύτερους μπορεί να μας κάνει. Οφείλουμε να εκφράζουμε τις θέσεις και τις αντιθέσεις μας. Να συμφωνούμε και να διαφωνούμε. Πρέπει όμως όλοι να δεσμευτούμε ότι θα δημιουργήσουμε τις συναινέσεις που επιβάλουν οι τοπικές ανάγκες για να δώσουμε επιτέλους λύσεις στα προβλήματα. Ό,τι θα  είμαστε όλοι μαζί – μια γροθιά. Καθόσον με αφορά την επόμενη ημέρα στο Νέο Δήμο Καρπενησίου αναγνωρίζω μόνο ένα κόμμα – το κόμμα των Ευρυτάνων.


Δεύτερον, εμπιστοσύνη. Σήμερα παρουσιάζομαι μπροστά στους συμπατριώτες μου ελεύθερος. Δεν ζητάω μόνο τη στήριξη αλλά πρωτίστως την εμπιστοσύνη τους. Είμαι έτοιμος να δημιουργήσω και να εμβαθύνω σχέσεις ουσίας, σχέσεις ειλικρίνειας, με τον καθένα και την κάθε μια ξεχωριστά. Πραγματικές σχέσεις που θα δοκιμάζονται σε βάθος χρόνου και θα βασίζονται στην αλήθεια, στην ευθύτητα, και στα ξεκάθαρα λόγια. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση και στην υπηρεσία των Ευρυτάνων και είμαι έτοιμος να κριθώ αυστηρά από τα αποτελέσματα της δουλειάς μου και το έργο που θα έχουμε επιτελέσει.

Τρίτον, ελπίδα. Σε αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία για το Νέο Δήμο Καρπενησίου, την Ευρυτανία και την Ελλάδα η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Ανάμεσα σε εκείνους που επενδύουν στον λαϊκισμό και στον φόβο και σε εκείνους που προτάσσουν τον ορθολογισμό και την ελπίδα. Είναι επιλογή ανάμεσα στην παλαιά λογική του βολέματος, της αδράνειας, της στασιμότητας, και στη νέα που εκφράζει όλους εκείνους που θέλουν να γίνουν αλλαγές για μια Ευρυτανία ισχυρή, δυνατή και περήφανη. Σε όλους εμάς που θέλουμε να φέρνουμε όλα τα προβλήματα στο φως, να τα αντιμετωπίζουμε θεσμικά, αποτελεσματικά, χωρίς σκιές. Σε όλους εμάς που θέλουμε να χτίσουμε το αύριο πάνω σε θεμέλια ισχυρά.

Χρειαζόμαστε νέα ορμή, νέα πνοή, νέα έμπνευση. Η Ευρυτανία και ο νέος Δήμος Καρπενησίου αδιαμφισβήτητα έχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Έχουμε ένα μοναδικό φυσικό κεφάλαιο το οποίο είναι το σπουδαίο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ο νέος Δήμος Καρπενησίου μπορεί να είναι διαφορετικός. Αρκεί να εργαστούμε συλλογικά και συστηματικά με σχέδιο, πρόγραμμα και έμπνευση, σε όλα τα επίπεδα.

Σήμερα, αναλαμβάνω συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των συμπατριωτών μου.

Στον τουρισμό και τον πολιτισμό  να στοχεύσουμε σε μια σταθερή δωδεκάμηνη τουριστική περίοδο απευθυνόμενοι σε συγκεκριμένες αγορές μέσω της συστηματικής ανάδειξης ολόκληρου του νέου Δήμου και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στα έργα και τις υποδομές να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης του Καρπενησίου, η οποία σήμερα αδικεί κατάφωρα την Ευρυτανία, να αναβαθμίσουμε το οδικό δίκτυο και να αξιοποιήσουμε το Χιονοδρομικό μας Κέντρο.

Στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη να υιοθετήσουμε καινοτόμες μεθόδους οι οποίες θα διασφαλίσουν την προστασία της ζωντανής φυσικής μας κληρονομιάς και θα βελτιώσουν τη ποιότητα ζωής των Δημοτών.

Ως προς τη χρηματοδότηση να δεχτούμε τη στενότητα του Κεντρικού Κράτους ως δεδομένο και να αξιοποιήσουμε εναλλακτικούς τρόπους όπως τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Ζητώ από όλους του συμπατριώτες μου να με στηρίξουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Στις επόμενες εβδομάδες σκοπεύω να πάω χωριό – χωριό, σπίτι – σπίτι και πόρτα – πόρτα. Θα συνομιλήσω με όλους τους κατοίκους του Νέου Δήμου για την Ευρυτανία του μέλλοντος μας, το Νέο Δήμο Καρπενησίου που ονειρευόμαστε. Στο Καρπενήσι, τη Δομνίστα, τη Ποταμιά, τους Κτημένιους, τα Φουρνά και τον Προυσσό.

Με όπλα τις αρχές μας, την ενότητα, την εμπιστοσύνη και την ελπίδα, τις δεσμεύσεις μας, στα έργα και τις υποδομές, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την βιώσιμη ανάπτυξη, και πάνω απ’ όλα την αγάπη μας για τον τόπο.

Ξέρω ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Έχω όμως πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις των Ευρυτάνων. Για να βγάλουμε την Ευρυτανία από το τέλμα. Να μετατρέψουμε το νέο Δήμο Καρπενησίου σε Δήμο πρότυπο. Ένα εργαστήρι δημοκρατίας και δημιουργίας που θα αποτελέσει παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.

Καλό μας αγώνα.


About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in dedicated, Greece, θεσεις, thoughts and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.