Δημοκρατική Συμμαχία τα καθημερινά το βραδάκι (Εβδομαδιαία Ανασκόπηση)

Ντόρα Μπακογιάννη: Είμαστε η μόνη δύναμη που έχει το θάρρος να μιλάει ρεαλιστικά και καθαρά. Σε πείσμα όλων, θα γίνουμε ο καταλύτης των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα

Mpakogianni-thumb-large

Η πρόεδρος του κινήματος στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη (16/9) παραχώρησε την Πέμπτη συνέντευξη Τύπου. Το βίντεο της εισήγησης μπορείτε να το δείτε εδώ και να το διαβάσετε εδώ. Ακολούθησαν απαντήσεις στους δημοσιογράφους. Δείτε το βίντεο, ή διαβάστε τις απαντήσεις.

Η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Θεσσαλονίκη απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης σε όλες τις δυνάμεις της υπευθυνότητας, των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Κάλεσε σε συστράτευση όλους τους Έλληνες που πιστεύουν ότι το κρατικοδίαιτο σύστημα είναι ο μεγάλος εχθρός και ζητούν ένα κράτος κοινωνικό, μικρό, αποτελεσματικό, λειτουργικό. Έχουμε μπροστά μας δύο κολασμένους μήνες, πρόσθεσε. Δύο κολασμένοι μήνες με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει πλήρως εξαντληθεί. Η αντιπολίτευση δεν ξέρει, δεν θέλει και δεν μπορεί να βοηθήσει. Το μόνο που απομένει, αφού ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, τη διέξοδο να τη δώσει ο λαός με εκλογές.

Επίσης διαβάστε:

Τη δήλωση (16/9) της Ντόρας Μπακογιάννη μετά τις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας στην περιοχή του Καστελόριζου, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η ανυποληψία στην οποία έχουν περιπέσει στους οργανισμούς αυτούς τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, απλώνει τώρα τους κινδύνους από το πεδίο της οικονομίας σε εκείνο της ίδιας της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Αλλά εδώ δεν συγχωρείται η παραμικρή καθυστέρηση ή ολιγωρία».

Την ανακοίνωση που εκδόθηκε (14/9) από το γραφείο Τύπου του κινήματος με αφορμή τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Ταξί και στελέχους της Ν.Δ. κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Τη θέση του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα που πρέπει να δοθούν στους απόδημους Έλληνες, αλλά και την προετοιμασία μιας αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής που διατύπωσε (14/9) στη Βουλή ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης.

Την πρόταση για εξαίρεση των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τουςαπό το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που κατέθεσε (14/9) στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, ο βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης.

Την αποκάλυψη (12/9) του υπευθύνου του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτή, Θεόδωρου Σκυλακάκη, για τις 6550 νέες προσλήψεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ενώ η χώρα χρεοκοπεί.

Την πρωτοβουλία – καμπάνια (13/9) της Νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας να πεί ΟΧΙ στις καταλήψεις και να στηρίξει την αυθόρμητη προσπάθεια των αδογμάτιστων Φοιτητών να υποστηρίξουν δημόσια, πέρα από κομματικές παρωπίδες, το άνοιγμα των Σχολών.

Την ανακοίνωση (13/9) του γραφείου Τύπου του κινήματος με αφορμή τις μαζικές απολύσεις προσωπικού στον σταθμό 902 του ΚΚΕ, και τους αποκλεισμούς ιδιωτικών μονάδων από το ΠΑΜΕ που με τις κινητοποιήσεις του σπρώχνει τις επιχειρήσεις εκτός χώρας, οδηγώντας έτσι, το σύνολο των εργαζομένων τους στην ανεργία.

Ακόμα:

Η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, επισκέφθηκε τη Δευτέρα (12/9) το 100ο δημοτικό σχολείο το οποίο βρίσκεται στο Ν. Κόσμο και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι ντροπή, ότι η ελληνική γραφειοκρατία και η ανικανότητα του υπουργείου Παιδείας, μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση να ξεκινάει η σχολική χρονιά και οι μαθητές να μην έχουν βιβλία».

Και τέλος, στη συνάντηση (13/9) του Γραμματέα της ΚΕ Γιάννη Οικονόμου και του εκπρόσωπου Τύπου Δημήτρη Ζαφειριάδη του κινήματος με τον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο, στο πλαίσιο ενημερωτικών επαφών με τα πολιτικά κόμματα, η Δημοκρατική Συμμαχία επεσήμανε την ανάγκη κατάργησης του τέλους για την κρατική τηλεόραση.

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in Δημοκρατικη Συμμαχια, γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Bookmark the permalink.