Ντόρα Μπακογιάννη, «Ας μην έχουμε αυταπάτες…»

 αυλαία σηκώθηκε, όπως λέει ο Νίκος Καζαντζάκης.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό που αρνήθηκαν να αντιληφθούν  μόνοι τους  το συνειδητοποίησαν μετά από τις επαφές τους με την ευρωπαϊκή ηγεσία. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ευρώπη και, ακόμα περισσότερο,  για την Ελλάδα. 

4f936bb1-59a8-4208-82da-d1bce190cd33


Όποιες και αν είναι οι αποφάσεις της Τετάρτης στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι βέβαιον ότι θα είναι δύσκολες και θα πονέσουν.  Ο πολύτιμος χρόνος προσαρμογής  που κερδίσαμε τον Μάιο του 2010 από τον μηχανισμό βοήθειας μέσω του μνημονίου  χάθηκε, γλίστρησε μέσα από τα χέρια μας.  Το πρόγραμμα διάσωσης με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ελάχιστα εφαρμόστηκε γιατί η κυβέρνηση, άβουλη, διχασμένη και ανίκανη, δεν τόλμησε, ενώ  ο λαϊκισμός αντί για την υπευθυνότητα κυριάρχησε  στην αντιπολίτευση.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον λαό, η μόνη ρεαλιστική επιλογή που έχουμε μπροστά μας είναι μεταξύ μιας δύσκολης πορείας που θα έχει σοβαρό κοινωνικό κόστος και μιας εξέλιξης με καταστροφικό κοινωνικό κόστος, που πρέπει πάση θυσία να αποτρέψουμε. 

Αυτή εκφράζεται με ένα απλό αλλά σκληρό …..Οι καθαρές θέσεις-και το να λεχθεί η πλήρης αλήθεια στον λαό- είναι το ζητούμενο, αν θέλουμε να υπάρχει ενότητα, συσπείρωση και συνεισφορά όλων στην κοινή εθνική προσπάθεια.   Και αυτό αφορά  όχι μόνον τα πολιτικά κόμματα αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, τις  συνδικαλιστικές ηγεσίες,  τον επιχειρηματικό κόσμο, την ακαδημαϊκή κοινότητα και, προ πάντων, τους πολίτες που θα είναι και τα μεγάλα θύματα αν τελικά αποτύχουμε. Ενωμένοι και αποφασισμένοι οι Έλληνες μπορούμε, με  την παραγωγή πλούτου και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης, να βγάλουμε το ταχύτερο δυνατόν την Ελλάδα από την κρίση…..

περισσοτερα στο protagon.gr

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in πολιτικη, Δημοκρατικη Συμμαχια, Ελλαδα, βουλη. Bookmark the permalink.