Ντόρα Μπακογιάννη: «το μήνυμα αυτό να δοθεί άμεσα προς κάθε κατεύθυνση»

388018_278853385493659_100001069986619_758716_267600442_n

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε την απόφασή του για το αν παραβιάστηκε το άρθρο 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας.
Επ’ αυτού επισημαίνω ότι:

·         Το Δικαστήριο θεωρεί το ότι εκφράστηκε αντίρρηση στο Βουκουρέστι αρκούσε αφ’ εαυτού για να θεωρηθεί το γεγονός παραβίαση του άρθρου 11 (ήταν δεν ήταν, τυπικώς, βέτο).
·         Το Δικαστήριο αρνείται όλα ανεξαιρέτως τα λοιπά αιτήματα των Σκοπίων. Το κυριότερο είναι ότι αρνείται να διατάξει την Ελλάδα να μην προβάλλει αντιρρήσεις στο μέλλον και να αλλάξει πολιτική.
·         Το Δικαστήριο αρνήθηκε να ασχοληθεί με την ουσία της διαφοράς.

·         Η εξέλιξη αυτή δεν είναι θετική, αλλά ούτε και ιδιαιτέρως ανησυχητική. Στη σημερινή κατάσταση, άλλωστε, συνετέλεσαν οι φανατισμοί και οι πατριδοκαπηλίες του 1990-1991 και η πλήρης εγκατάλειψη του ζητήματος -με τις εκατό και πλέον αναγνωρίσεις που ακολούθησαν- από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ μεταξύ 1995 και 2004.
Η εθνική θέση που εκφράστηκε από την ελληνική κυβέρνηση μετά το 2007 για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes) είναι μία καθαρή θέση στην οποία η χώρα μας πρέπει να επιμείνει και το μήνυμα αυτό να δοθεί άμεσα προς κάθε κατεύθυνση, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Με την πολιτική μας το θέμα επανήλθε, δυνατά στο προσκήνιο, διαμορφώθηκε επιτέλους εθνική θέση για την ονομασία και πείσθηκαν οι εταίροι ότι, χωρίς επίλυσή του, δεν ενδείκνυται η ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
Τα μεγάλα αυτά θέματα αποτελούν εθνικό κεκτημένο που πρέπει να καθορίσει κάθε επόμενο βήμα μας και στο μέλλον».

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in FYROM, Δημοκρατικη Συμμαχια, Ελλαδα. Bookmark the permalink.