visit #greece Infographic 2011

ΘΕΜΑ: Στοιχεία και αριθμοί για το 2011:
To VisitGreece.gr και η συνεχόμενα ανοδική πορεία του στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Από τις αρχές του 2010, το www.visitgreece.gr, το επίσημο site προβολής της χώρας μας ως τουριστικός, και όχι μόνο, προορισμός, διαγράφει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με σημαντική παρουσία σε FacebookYouTube και Flickr
Το φθινόπωρο του 2010, προστίθεται στη λίστα των καναλιών προβολής μας και το Twitter.
Από το φθινόπωρο του 2011, επεκτείνουμε τη δραστηριότητά του αυτή στο Foursquare – που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να εξερευνήσει την Ελλάδα, κάνοντας check in σε εκπληκτικά μέρη και προορισμούς – αλλά και στο Google+, μέσα από το οποίο μπορεί να μοιραστεί φωτογραφίες, βίντεο, συμβουλές αλλά και χρήσιμες πληροφορίες που φωτίζουν τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας.
 Μέσα σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα και έπειτα από μια αξιοσημείωτη, ανοδική πορεία, καταφέραμε να χτίσουμε μια αμφίδρομη, διαδραστική σχέση με το κοινό, να αναπτύξουμε μια προσωπική επαφή με κάθε επισκέπτη ξεχωριστά, αλλά και να δημιουργήσουμε μια χρηστική πλατφόρμα επικοινωνίας, προσιτή στους δυνητικούς επισκέπτες.
 Για αυτό, φιλοδοξία του Visit Greece είναι να διευρύνει ακόμα περισσότερο τον κύκλο των ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα και αγκαλιάζουν τη δράση του επίσημου site του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, όπως επαγγελματίες ταξιδιωτικοί συντάκτες, travel bloggers αλλά και Έλληνες πολίτες, που με τη σειρά τους θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της προσπάθειας για την προώθηση της χώρας μας ως μοναδικό τόπο εμπειριών, για κάθε εποχή του χρόνου.
Στην προσπάθεια αυτή λοιπόν, είναι αναγκαίο να συμβάλουμε όλοι, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα. Να αγκαλιάσουμε το επίσημο site μας και τα κανάλια προβολής μας σε όλα τα κοινωνικά μέσα. 
Σας καλούμε να ισχυροποιήσετε την παρουσία του www.visitgreece.gr, κάνοντας followlike+1, και να διαδώσετε το μήνυμα για την προβολή της χώρας μας παντού.
 Στο infographic που θα βρείτε συνημμένο θα έχετε την ευκαιρία να δείτε αναλυτικά την πορεία του www.visitgreece.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το 2011, αλλά και το περιεχόμενο, τα posts, tweets, photos, videos και tips που αγαπήθηκαν περισσότερο από όλο τον κόσμο που μας παρακολουθεί.
Από Γραφείο Επικοινωνίας
Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Infographic 2011, originally uploaded by Visit Greece.

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in EUROPE, Greece, info-map, infographic, infographics, Infographics Artist, TRAVEL TIPS, TToT, visit Greece. Bookmark the permalink.