Αχιλλέας Ιωακειμίδης … «Μαρτυρίες» … η διαφορετική ματιά!

580646_10150665454427621_594747620_9592728_627941707_n

Αχιλλέας Ιωακειμίδης 

Υποψήφιος στη Β’ Αθηνών με τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Βασική μου προτεραιότητα είναι να εκπροσωπήσω στη Βουλή τον Έλληνα και την Ελληνίδα ή τον όποιο επενδυτή προσπαθεί σε αυτή τη χώρα να στήσει τη δουλειά – επιχείρησή του και να δώσει δουλειά σε ανθρώπους, να πληρώσει φόρους στο κράτος για κοινωνικούς σκοπούς στήριξης των αδυνάτων, και συναντάει δυσκολίες, αντιξοότητες και εμπόδια από το μεγάλο αναποτελεσματικό Κράτος, και το νομοθετικό και φορολογικό πλαίσιο το οποίο διαρκώς αλλάζει και γίνεται πιο εχθρικό για τον πολίτη – επενδυτή.

 Μέσα από την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών,
τον επανασχεδιασμό δημόσιας διοίκησης
την βελτιστοποίηση διαδικασιών στους δημόσιους φορείς με επιχειρησιακή έρευνα για παραγωγικότερη
και αποδοτικότερη εργασία και μείωση κόστους, 
την αξιοποιήση, εκπαίδευση του προσωπικού της δημόσιος διοίκησης
και την απλοποίηση – σταθεροποίηση του νομοθετικού και φορολογικού πλαισίου
θα μπορέσει να υπάρξει πρόοδος και ανάπτυξη.

 Στόχος μου να μαζεύω μαρτυρίες από επιχειρηματίες που προσπαθούν να στήσουν μία δραστηριότητα ώστε να τις καταγγείλω και να τις φέρω στη Βουλή! Δείτε κάποιες πρώτες ενδεικτικές περιπτώσεις, θα ακολουθήσουν και άλλες τις επόμενες ημέρες.

 Μαρτυρία 1
Για να κλείσεις μία διεύθυνση με κατάληξη .gr στο διαδίκτυο είσαι υποχρεωμένος να την κλείσεις το λιγότερο για δύο χρόνια όταν οι καταλήξεις άλλων χωρών .com  ευρωπαικών .eu. κλπ μπορείς να τις κατοχυρώσεις για ένα χρόνο και με πολύ λιγότερο κόστος; 

 Μαρτυρία 2
Ενα εστιατόριο (ΟΕ) με τις τελευταίες ρυθμίσεις υποχρεώνεται να πληρώνει πετρέλαιο κίνησης με τον αυξημένο φόρο αντί να πληρώνει για πετρέλαιο θέρμανσης (μέχρι να εξισωθούν οι φόροι στις δύο κατηγορίες) όπως γινόταν τόσα χρόνια; Πόσο θα αντέξει ένας μικρός εστιάτορας να πληρώνει φόρους – φόρους – φόρους…

 Μαρτυρία 3
Γα την έναρξη ενός υποκαταστήματος λιανικής στη ΦΑΕ απαιτείται ταλαιπωρία δύο ημερών όταν η έναρξη θα μπορούσε να γίνεται εύκολα και γρήγορα ηλεκτρονικά.

 Μαρτυρία 4

Κώδικας Βιβλίου Στοιχείων και έναρξη του φορολογικού μηχανισμού σήμανσης ΦΗΜ – θεώρηση βιβλιαρίου – μία περιπέτεια τρέλλας χωρίς νόημα – που απαιτεί δεκάδες έγγραφα – και χαμένες εργατοώρες ταλαιπωρίας και για τον επιχειρηματία αλλά και για τον δημόσιο υπάλληλο, που δεν καταλήγει πουθενά, αφού τελικά τηρούνται τα βιβλία αλλά δεν ελέγχονται από τους ίδιους του μηχανισμούς του κράτους ενώ και ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος να θεωρούνται όλα αυτά τα στοιχεία, αφού ο έλεγχος θα μπορούσε να γίνεται μέσω των δηλώσεων και του πόθεν έσχες των επιχειρηματιών. 

Μαρτυρία 5
Οι μηχανικοί είναι υποχρεωμένοι να είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ με μεγαλύτερο κόστος από ότι για μια αντίστοιχη ιδιωτική ασφάλεια. Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα δε βγαίνει οικοδομική άδεια ενώ το συνταγολόγιο του ΤΣΜΕΔΕ δεν είναι πλέον αποδεκτό στα φαρμακεία και η είσπραξη του κόστους των φαρμάκων απαιτεί το χάσιμο μιας εργάσιμης μέρας σε ουρές. Το ίδιο ισχύει και για άλλα ταμεία όπως το ΤΣΑΥ των ιατρών.

Μαρτυρία 6
Με τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία ο υγειονομικός έλεγχος των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος έχει περάσει στους Δήμους οι οποίοι δεν είναι ικανοί να τον αντιμετωπίσουν και οι σχετικές γνωμοδοτήσεις δίνονται ακόμα από τις περιφέρειες με πολλές δυσκολίες και πιθανά παράτυπα.

Μαρτυρία 7
Δεν έχουν λειτουργήσει οι Υπηρεσίες Δόμησης και δεν έχουν δοθεί οι διευκρινήσεις για την εφαρμογή του νέου τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών. Γενικότερα η αδυναμία εφαρμογής αλλά και η ασυμβατότητα των νέων νόμων με το υπόλοιπο πλαίσιο εξαφανίζει τυχόν οφέλη.

Μαρτυρία 8
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που οι πτήσεις εξ όψεως (VFR) γίνονται με σχέδιο πτήσεως και γενικά κάτω από τους αεροδιαδρόμους των πτήσεων με όργανα (IFR). Αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές των πτήσεων VFR και δυνητικά επικίνδυνο. Επίσης είναι η μόνη χώρα που απαιτεί τελωνειακό έλεγχο για πτήσεις γενικής αεροπορίας προερχόμενες από χώρες Schengen.

Μαρτυρία 9
Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στις αρχαιολογικές υπηρεσίες οι οποίες ουσιαστικά έχουν το δικαίωμα να καθυστερήσουν ένα έργο για απεριόριστο χρονικό διάστημα ενώ μάλιστα αναγκάζουν τον ιδιοκτήτη του έργου να χρηματοδοτήσει τη σχετική έρευνα

Ευχαριστώ όλους όσους μου έχουν στείλει μέχρι τώρα τις μαρτυρίες τους, περιμένω και τη δική σας ανταπόκριση!

580820_10150665662592621_594747620_9593613_1505357049_n

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in πολιτικη επικαιροτητα, Δημοκρατικη Συμμαχια. Bookmark the permalink.