Πειραιάς – Piraeus: Στο Πασαλιμάνι έγραψε τους στίχους του «The Wall» ο Ρότζερ Γουότερς

See on Scoop.ittravelling 2 Greece

Demetrios Georgalas‘s insight:

Ο Ρότζερ Γουότερς, όμως, δεν έχει επισκεφθεί τη χώρα μας μόνο με την ιδιότητα του τραγουδιστή. Όταν ήταν νεαρός και πριν ξεκινήσει τη μουσική του σταδιοδρομία στους Pink Floyd, είχε έρθει την Ελλάδα άφραγκος και φορώντας σανδάλια. Με ένα βιβλίο προσωκρατικών φιλοσόφων στο χέρι, ζούσε από τα κεράσματα των φιλόξενων Ελλήνων, επισκέφθηκε τους Ελληνικούς Αρχαιολογικούς χώρους και μαγεύτηκε από την Ακρόπολη και το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.
Κάποια χρόνια αργότερα, και έχοντας πλέον ξεκινήσει η ανοδική πορεία των Pink Floyd, ο Γουότερς ήρθε ξανά στην Ελλάδα, θέλοντας να ηρεμήσει και να σκεφτεί. Τα βράδια έπαιρνε τη φωτογραφική του μηχανή και περπατούσε στα δρομάκια της νυχτερινής Αθήνας, ενώ ερωτεύτηκε τα κουτούκια και τη θάλασσα του Πειραιά. Ήταν το καλοκαίρι αμέσως μετά την πτώση της Δικτατορίας.
Τότε, μάλιστα, σύσσωμο το συγκρότημα των Pink Floyd ακολούθησε τον Ρότζερ Γουότερς στη χώρα μας, την οποία και αντιμετώπισε σαν μέρος περισυλλογής, σκέψης κι έμπνευσης. Ο Γουότερς ξενάγησε τα υπόλοιπα μέλη στα αγαπημένα του μέρη. Όλοι γοητεύτηκαν από τον Πειραιά και τη Μαρίνα Ζέας, στην οποία πολλοί λένε ότι έγραψαν και πολλούς από τους στίχους του «The Wall».
Εκείνο το καλοκαίρι τα μέλη του συγκροτήματος πέρασαν ονειρικά στην Ελλάδα. Αρχικά μαζεύονταν σε μια ταβέρνα, συζητούσαν και, ανάμεσα σε παρεΐστικους αστεϊσμούς, συνέθεταν μερικά από τα τραγούδια που έμελλε να αλλάξουν ολόκληρη την πορεία της σύγχρονης μουσικής σκηνής.
Δεν ήταν, όμως, μόνο ο Ρότζερ Γουότερς ερωτευμένος με την Ελλάδα. Εκείνη την εποχή το μέλος του συγκροτήματος, Ρίτσαρντ Ράιτ, έτυχε να γνωρίσει μια Ελληνίδα, για τα μάτια της οποίας άφησε την πρώτη γυναίκα του και μετακόμισε μόνιμα στην Κεφαλονιά. Μπορεί μεν να αποχώρησε από το γκρουπ, επειδή είχε διαφωνίες με τον Γουότερς, κράτησε δε επαφή μαζί του, συνθέτοντας διάφορα τραγούδια, ένα από τα οποία έχει τον ελληνικό τίτλο «Castellorizon».

See on pireas-piraeus.blogspot.gr

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Πειραιάς – Piraeus: Στο Πασαλιμάνι έγραψε τους στίχους του «The Wall» ο Ρότζερ Γουότερς

  1. Ο/Η iliannamathioudakis λέει:

    εμπνέουμε ιστορία σε όλους.. καλό ή κακό, θα δείξει..

    Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.