Να έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα κάλεσε τους Γερμανούς η Ολγα Κεφαλογιάννη

See on Scoop.itPolitically Incorrect

«Γερμανοί, κάντε διακοπές στην Ελλάδα», ήταν το μήνυμα που έστειλε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα…

Demetrios Georgalas‘s insight:

Με αφορμή τη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού του Βερολίνου που ξεκινάει σήμερα, η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε στη γερμανική εφημερίδα, ότι οι γερμανοί τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι Γερμανοί αποτέλεσαν το μεγαλύτερο μέρος των αφίξεων του προηγούμενου χρόνου (του συνολικού αριθμού τουριστών), ενώ αναμένεται να είναι και φέτος η πολυπληθέστερη δεξαμενή για τον ελληνικό τουρισμό. 

«Το 2013 ήταν μια καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και το 2014 θα είναι ακόμη καλύτερο, όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα κρατήσεις», είπε η υπουργός Τουρισμού, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα μέσω της συμμετοχής της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου (ΙΤΒ), «θέλει να δείξει πως έχει να προσφέρει αρκετά περισσότερα από τα γνωστά καλοκαίρι, ήλιος και θάλασσα». 

Αναφερόμενη στη καινούρια διαφημιστική εκστρατεία με τίτλο «Η άγνωστη Ελλάδα» (Secret Greece), με την οποία επιχειρείται να γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό η άγνωστη πλευρά της Ελλάδας, η υπουργός είπε ότι «στόχος είναι οι αφίξεις τουριστών να μην σταματούν στην υψηλή τουριστική περίοδο, αλλά να συνεχίζονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου».

Απαντώντας σε ερώτημα τι μπορεί να κάνει κάποιος το Μάρτιο στην Ελλάδα, η υπουργός πρότεινε μια επίσκεψη στην Αθήνα. Στην παρατήρηση ότι η Αθήνα δεν ανήκει στην «άγνωστη Ελλάδα», η κυρία Κεφαλογιάννη είπε: «Θέλουμε να τονίσουμε τη μοναδικότητα της πόλης. Είναι λίγο παραμελημένη, ενώ αντίθετα είναι μια πόλη που δονείται, με ζωντανές γειτονιές που μπορούν να προσφέρουν πολιτισμό σε κάθε γωνιά. Η Αθήνα δεν έχει μόνο τις κλασσικές της αρχαιότητες. Από εκεί μπορεί κανείς να πάει στα γειτονικά νησιά που δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, στην Αίγινα, την Ύδρα και τις Σπέτσες και τα οποία βρίσκονται σε απόσταση μιάμισης ώρας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι «ο τουρισμός είναι σημαντικό μέγεθος για την ελληνική οικονομία», προσθέτοντας πως ο κλάδος του τουρισμού «έφερε την πρώτη καλή είδηση» μετά από πολύ καιρό στην ελληνική κυβέρνηση. «Το 15% της οικονομίας μας εξαρτάται από τον κλάδο του τουρισμού. Οι διακοπές στη χώρα μας είναι η πιο αποτελεσματική μορφή της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», είπε η υπουργός Τουρισμού.  5 Σχόλια αναγνωστών

See on www.tanea.gr

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.