Οι “μουσικές καρέκλες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η ευκαιρία της Ελλάδας με τη Ντόρα | Υστερόγραφα

Από τα χρόνια που ήταν Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, με εμβληματική τη στάση αμφοτέρων στο Βουκουρέστι το 2008, τότε που η Ελλάδα μπλόκαρε τα Σκόπια, αλλά και νωρίτερα, ως η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος της Αθήνας, δηλαδή της ιστορικής πρωτεύουσας της κοινής ηπείρου μας, η Ντόρα Μπακογιάννη καλλιέργησε και δημιούργησε ένα ευρύ δίκτυο επαφών στα ευρωπαϊκά φόρα.

Προφανώς και δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους μήνες ξεκίνησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συζήτηση για την αξιοποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη σε ευρωπαϊκό ρόλο, με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Μια συζήτηση που προσλαμβάνει άλλες, σύνθετες διαστάσεις, στον απόηχο του αρνητικού για τη “δημοκρατική Ευρώπη” αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής, και στη σκιά της αναζήτησης γυναικών που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στην επόμενη μέρα της Ενωμένης Ευρώπης.

Απ’ την άλλη, για να διεκδικήσει η Ντόρα Μπακογιάννη μια τέτοια θέση, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η επιλογή της ως  Ελληνίδας Επιτρόπου στην Κομισιόν, εκεί όπου στη νέα θητεία των ευρωπαϊκών οργάνων θα κριθούν πολλά για τη μορφή που θα έχει η Ευρώπη μετά και πέρα από την κρίση. Επομένως, και η Ελλάδα.

Μια θέση που αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον, αν συνυπολογίσει κανείς τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, που θέλουν τον επόμενο Έλληνα Επίτροπο να διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας, έναν τομέα εξαιρετικά κρίσιμο για τον ενεργειακό, στρατηγικό σχεδιασμό της Αθήνας για τις επόμενες δεκαετίες.

Οι “μουσικές καρέκλες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η ευκαιρία της Ελλάδας με τη Ντόρα | Υστερόγραφα

 

 

Οι “μουσικές καρέκλες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η ευκαιρία της Ελλάδας με τη Ντόρα | Υστερόγραφα.

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in Greece, ΕΛΛΗΝΙΚΑ, PHOTOS, politics and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.