Επέτειος 10 χρόνων από την έναρξη των ΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004

Source: www.hoc.gr

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, επ΄ ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την έναρξη, στις 13 Αυγούστου 2004, των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας αποφάσισε να προχωρήσει στην οργάνωση και πραγματοποίηση τριών εκδηλώσεων μέσα στο επόμενο φθινόπωρο.

 

 

– Εγκαίνια του χώρου μόνιμης φιλοξενίας του αρχείου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην αρχαία Ολυμπία. Το πολύτιμο και φυσικά μοναδικό αυτό αρχείο, που δημιουργήθηκε με την επιμέλεια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΘΗΝΑ 2004» και χρηματοδοτήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, περιλαμβάνει έγγραφα, βίντεο, ταινίες, φωτογραφίες και κάθε είδους υλικό που συνδέεται έμμεσα και άμεσα με τη διοργάνωση των Αγώνων του 2004. Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία έχει αναλάβει να συντηρήσει και να λειτουργήσει το αρχείο αυτό, το οποίο σκοπό έχει να καλύψει όλες τις ανάγκες έρευνας και τεκμηρίωσης για την πληρέστερη αποτύπωση των δεδομένων που συνέβαλαν στην προετοιμασία, συνολική οργάνωση και διεξαγωγή του μεγάλου αυτού γεγονότος.

 

– Επιστημονική Ημερίδα κατά την οποία θα παρουσιαστεί η κληρονομιά των Αγώνων και ανάλυση όλων των επιπτώσεων που είχαν οι αγώνες αυτοί στη χώρα μας. Οι επιστημονικές αναλύσεις θα εξετάζουν κάθε οικονομική, πολιτιστική, τουριστική, διπλωματική, αθλητική πτυχή της επίδρασης των Αγώνων στην ελληνική κοινωνία καθώς και τις διεθνείς επιπτώσεις.

 

– Εκδήλωση – δράση των εθελοντών και εργαζομένων στην Οργανωτική Επιτροπή ΑΘΗΝΑ 2004 σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής του Ολυμπιακού Χωριού στους Θρακομακεδόνες, κατά την οποία θα επιχειρηθεί η περιβαλλοντική ανάπλαση του Χωριού και η αποκατάσταση  μεταξύ άλλων και των μνημείων των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Για την επέτειο των δέκα χρόνων από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και την ανακοίνωση εκ μέρους της ΕΟΕ των τριών δράσεων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος δήλωσε:

 «Η Ελλάδα κατάφερε το 2004 έναν ΑΘΛΟ. Πέτυχε σε απόλυτο βαθμό ένα εξαιρετικά δύσκολο οργανωτικό εγχείρημα και μάλιστα σε μια περίοδο όπου ελάχιστοι ήταν εκείνοι, πλην των Ελλήνων, σε ολόκληρο τον κόσμο που πίστευαν ότι η πατρίδα μας θα μπορούσε ποτέ να καταφέρει. Συνέβη το ακριβώς αντίθετο και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό και ανάγκασε σε συγνώμη όσους προέβλεπαν και προεξοφλούσαν μια αποτυχία. Οι Έλληνες, με κέφι και  απόλυτη ομοψυχία, επέδειξαν θαυμαστές ικανότητες που έφεραν σε πέρας το 2004 ένα έργο που ακόμα και σήμερα μνημονεύεται διεθνώς.»

See on Scoop.ittravelling 2 Greece

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.