Μελίνα Μερκούρη, περάσαν 21 χρόνια …

018_melina_mercouri_theredlist

Πέρασαν 21 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» η ασυμβίβαστη αγωνίστρια και ταλαντούχα ηθοποιός, Μελίνα Μερκούρη.

Μια πολύμορφη προσωπικότητα, που διέπρεψε τόσο στο καλλιτεχνικό στερέωμα όσο και στην πολιτική σκηνή. Η δημοφιλία της ήταν μεγάλη, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, ιδιότητα που την αξιοποίησε στο έπακρον, προς όφελος της Ελλάδας.

Η Μελίνα Μερκούρη δεν έπαιξε σε πολλές ταινίες. Από το 1955, που έκανε την πρώτη κινηματογραφική εμφάνισή της στη «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, μέχρι το 1981, που έδωσε τη φωνή της στο ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Δημητρίου «Γυναίκες στην εξουσία», οι τίτλοι των ταινιών της είναι μόλις 20.

Η προσφορά της όμως στην τέχνη, στον πολιτισμό και στο κοινωνικό σύνολο ήταν και παραμένει τεράστια.

936full-melina-mercouri

Βιογραφικό… http://bit.ly/1KwNMZw

Benaki-Odos_Melinas-Merkouri2

Φιλμογραφία  

  • Στέλλα, 1955
  • Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, 1957
  • Η Τσιγγάνα και ο Τζέντλμαν, 1958
  • Ο Νόμος, 1959
  • Ποτέ την Κυριακή, 1960
  • Ζήτω ο Έρωτας, 1961
  • Η Δευτέρα Παρουσία, 1961
  • Φαίδρα, 1962
  • Οι Νικητές, 1963
  • Τοπκαπί, 1964
  • Μηχανικά Πιάνα, 1965
  • Κάποιος Μπορούσε να Πεθάνει, 1966
  • 10:30 Ένα Καλοκαιρινό Βράδυ, 1966
  • Σικάγο Σικάγο, 1969
  • Υπόσχεση την Αυγή, 1970
  • Η Δοκιμή, 1974
  • Μια Φορά δεν Είναι Αρκετό, 1975
  • Άσχημες Συνήθειες, 1977
  • Κραυγή Γυναικών, 1978

Benaki-Odos_Melinas_15

Advertisements

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in πολιτισμός, πολιτικη, πολιτικη ιστορια, τραγουδιστρια, τεχνη, υπουργός, Ακροπολη, Μελίνα, Μελίνα Μερκούρη, ΤοπΚαπι, Φαιδρα, ελγίνεια, ηθοποιος, κινηματογραφος Στελλα, μοιραια γυναικα and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.