Χιλιάδες ευρήματα και εντυπωσιακά ναυάγια από την ενάλια έρευνα

Αρχαία ναυάγια βυθισμένα με το φορτίο τους, κατάλοιπα αρχαίων λιμένων, πολύτιμα γλυπτά, χιλιάδες κινητά ευρήματα, αλλά και στοιχεία που υποδηλώνουν πιθανές θέσεις ανεξερεύνητων ναυαγίων, είναι ορισμένοι από τους θησαυρούς της ενάλιας έρευνας που πραγματοποιεί από το 1976, οπότε και ιδρύθηκε, η αρμόδια Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Για πρώτη φορά από το 1976 μέχρι σήμερα, αρχαιολόγοι που υπηρέτησαν ή υπηρετούν στην υπηρεσία έσμιξαν στο Μουσείο της Ακρόπολης για να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα το έργο της Εφορείας στο πλαίσιο της ημερίδας «Βουτιά στα Περασμένα».

«Στόχος μας είναι η συνέχιση της έρευνας αλλά και η ανάδειξη και η προβολή της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς» μέσω του δρομολογημένου Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, δήλωσε στο in.gr η προϊσταμένη της Εφορείας Αγγελική Σίμωσι, σημειώνοντας ότι στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων η νέα έρευνα πρόκειται να ξεκινήσει τον Μάιο, ενώ λίγο αργότερα θα ξεκινήσει η έρευνα στο ναυάγιο του Μέντορα.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, που για υπηρεσιακούς λόγους δεν κατάφερε να παραστεί στην έναρξη των εργασιών.

«Η σημερινή ημερίδα έρχεται να διαφωτίσει ένα μέρος μόνο του ανυπολόγιστου αρχαιολογικού πλούτου των ελληνικών θαλασσών, που έχει έρθει και συνεχίζει να έρχεται στο φως, μελετάται και δημοσιεύεται συστηματικά, και αναδεικνύεται μέσα από διάφορες δράσεις και εκθέσεις, όπως η έκθεση ‘Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων’» ανέφερε στον χαιρετισμό του, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα έχει το προνόμιο να ανήκει σε μια μικρή ομάδα χωρών ανά τον κόσμο που διαθέτουν τόσο σημαντικές ενάλιες αρχαιότητες και η μέριμνα γι’ αυτές αποτέλεσε από πολύ νωρίς ζητούμενο της πολιτείας. 

Source: www.tovima.gr

See on Scoop.ittravelling 2 Greece

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.