Θάνος Κούβελος: Σκιαμαχίες με δήθεν, εάν και εφόσον…

10392015_100377286656877_6847844_n2

Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015, οι κυριαρχούσες τάσεις, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας μας ήταν, οι «μνημονικοί» και οι «αντιμνημονιακοί».

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε πολλοί «μνημονιακοί» να αρχίσουν δειλά-δειλά να σκέπτονται «αντιμνημονιακά», πολλοί δε «αντιμνημονιακοί», αποδεχόμενοι την σκληρή πραγματικότητα να προσπαθούν να μας πείσουν ότι «παλεύουν», για ένα καλύτερο μνημόνιο…..!!

Όλα αυτά βέβαια, με εάν και εφόσον…….!!

Συμβαίνει λοιπόν το αμίμητο. Οι δύο πλευρές, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, συνεπικουρούμενες και από μερίδα δημοσιογράφων, οι οποίοι έχουν μετατραπεί, εν πολλοίς σε «αναμεταδότες» απόψεων, κατά το δοκούν, να καταλήγουν σε συμπεράσματα, στην βάση και μόνο υποθέσεων…. !!

Κατ’ αυτό τον τρόπο, η εκδοχή της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι, εάν και εφόσον είχαν παραμείνει στην εξουσία, θα είχαν δήθενσυμφωνήσει στο e-mail Χαρδούβελη, το οποίο προέβλεπε 1 δις νέες επιβαρύνσεις. Αφού λοιπόν θα έκλεινε η 5η αξιολόγηση, στη συνέχεια θα μπαίναμε στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης, θα παίρναμε την χρηματοδότηση και όλα καλά και όλα ωραία…..!! Κατηγορούν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι ρισκάρουν την βιωσιμότητα και την αξιοπιστία της χώρας, ενώ οι κυβερνώντες σύρονται για να δεχθούν ένα νέο μνημόνιο, η όπως αλλιώς θα ονομαστεί, με 5 δις επιβαρύνσεις….

Στον αντίποδα, η εκδοχή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι, εάν και εφόσον οι προηγούμενοι είχαν παραμείνει στην εξουσία, θα είχαν συνομολογήσει δήθεν πολλά νέα και δυσβάστακτα μέτρα, σε ένα λαό ήδη ταλαιπωρημένο από την φορομπηχτική πολιτική τους. Ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι, εάν και εφόσον καταλήξουν σε συμφωνία, αυτή θα είναι καλύτερη, έναντι της δήθεν συμφωνίας που θα επετύγχανε η προηγούμενη συγκυβέρνηση και αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης, που ακολουθούν, με τους εταίρους….!!!

Δεν μπορούμε βέβαια να περιμένουμε σοβαρά επιχειρήματα από μαθητευόμενους μάγους….. Λυπηρό αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Αλήθεια όμως είναι ότι και οι δύο πλευρές, λένε τις μισές αλήθειες. Σε αυτό έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και από τους κάθε λογής νεόκοπους δημοσιο-σχολιαστές, ή «δημοσιογράφους» κατά δήλωση τους, της μίας η της άλλης πλευράς, προσπαθώντας να καταστήσουν τους πολίτες δέσμιους του τρόμου, απογοητεύοντας, απελπίζοντας και απονευρώνοντας τους, προκειμένου να μην έχουν κρίση…..

Αντικειμενικά όμως, η μόνη σταθερά που μπορούμε να υποθέσουμε μετά βεβαιότητας στη φάση αυτή και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση είναι ότι, κρίνοντας από την παρελθούσα στάση της, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, εάν και εφόσον είχε παραμείνει στην εξουσία, προκειμένου να κλείσει την 5η αξιολόγηση, θα είχε διαπραγματευθεί και εν τέλει θα είχε συμφωνήσει σε νέα μέτρα. Δίκαια, άδικα, σωστά η λάθος, ουδείς μπορεί να το κρίνει…. !!

Εδώ όμως υπάρχει και η συνέχεια, στην οποία, περιέργως, δεν αναφέρεται κανείς…..

1.Το περιβόητο e-mail Χαρδούβελη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια αντιπρόταση της ελληνικής κυβέρνησης,στα όσα οι εταίροι τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2014 ζητούσαν, προκειμένου να κλείσουν την αξιολόγηση του Φεβρουαρίου και να εκταμιεύσουν τα κονδύλια. Δηλαδή δεν ήταν κάτι το οποίο, οι εταίροι είχαν αποδεχθεί, συνεπώς η συμφωνία είναι βέβαιο ότι θα έκλεινε, αλλά με πολύ μεγαλύτερες επιβαρύνσεις από το 1 δις, που το e-mail αντιπρότεινε…….. !!

2.Υποθέτοντας λοιπόν, ότι ολοκληρώνεται η αξιολόγηση του Φεβρουαρίου και τα προαπαιτούμενα μέτρα ψηφίζονται από την κυβερνητική πλειοψηφία.   Η κυβέρνηση, την επόμενη μέρα και προκειμένου να τύχει η χώρα τη συνέχιση της χρηματοδότησης μέσω της πολυδιαφημισμένης πιστοληπτικής γραμμής στήριξης, θα έπρεπε να προσφύγει με αίτηση της, στο Συμβούλιο Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), όπως προβλέπεται στο άρθρο 13 της Συνθήκης.

Όμως το άρθρο 12 της Συνθήκης αυτής, προβλέπει ότι «για την διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας ο ESM, δύναται να παρέχει στήριξη, σε μέλος του, μόνο εφόσον συνομολογηθεί ένα νέο Μνημόνιο, με αυστηρά καθορισμένους όρους και προαπαιτούμενα…..»

Εφόσον λοιπόν η Συνθήκη για την θέσπιση του ESM, κυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή και εισήχθη στο Εθνικό Δίκαιο με τον Ν.4063/2012, ουδείς το γνωρίζει αυτό….:: Eάν όμως το γνωρίζουν, γιατί το αποκρύπτουν, πιπιλίζοντας μας τα αυτιά, με ανοησίες….::

Συμπερασματικά λοιπόν προκύπτει ότι, κανενός είδους πολιτικό επιχείρημα μπορεί στο μέλλον να σταθεί σοβαρά, δημιουργώντας «άλλοθι», σε όσους προσπαθούν να στηρίξουν την αντιπολιτευτική τους ρητορεία, στο κατά πόσο η συμφωνία που δήθεν θα έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, θα ήταν καλύτερη η χειρότερη, εκείνης που θα επιτύχει, εάν και εφόσον επιτύχει, η νέα συγκυβέρνηση

Καλό θα είναι λοιπόν άπαντες, κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι και δημοσιο-σχολιαστές να σταματήσουν τις ασκήσεις και τις υποθέσεις επί χάρτου και να σοβαρευτούν.

Οι μεν κυβερνώντες για να κλείσουν μια συμφωνία και για να κυβερνήσουν, οι αντιπολιτευόμενοι για να αντιπολιτευθούν με προτάσεις και κριτική επί των δεδομένων και τέλος οι δημοσιογράφοι για να αναμεταδίδουν τις ειδήσεις και τα πραγματικά δεδομένα και μόνο, χωρίς σχολιασμούς, σεβόμενοι, αν όχι τους εαυτούς τους, τουλάχιστον όλους εμάς και την νοημοσύνη μας……!!

Έχουμε και κρίση και γνώση και δεν χρειαζόμαστε opinion makers….!!

πηγή: apopseis.gr

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in apopseis.gr, πολιτικη, πολιτικη σκεψη, πολιτικη επικαιροτητα, Ελλαδα, Θ. Κούβελος, ΣΥΡΙΖΑ, αποψεις, αρθρα, θεσεις, μνημόνιο and tagged , , . Bookmark the permalink.