Σχέδιο πλημμύρα…!

????????????????????????????????????

του Θάνου Κούβελου.

Σε κάθε πολυκατοικία ή συγκρότημα κατοικιών υπάρχει ένα καταστατικό. Το καταστατικό προβλέπει την επιλογή του διαχειριστή, από τους συγκατοίκους, προκειμένου να υπάρχει το πρόσωπο αναφοράς, στην διαχείριση και διευθέτηση των προβλημάτων που θα προκύπτουν.
Αυτή την απλή και συνάμα λογική συμπεριφορά, όλων των ενδιαφερομένων να αυτό-διαχειριστούν τα του οίκου τους, ή του μαγαζιού τους, ή της επιχείρησης τους, χωρίς την «σύμφωνη γνώμη» των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, των ανταγωνιστών τους, φίλων και εχθρών, ιδιοτελώς, η ανιδιοτελώς υποκινούμενων, με την συμπάθεια, η αντιπάθεια, το μίσος και τον θυμό προς τον έναν η τον άλλο υποψήφιο, τα κόμματα τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, την απεμπόλησαν.
Αγνόησαν το καταστατικό και τα εκλεγμένα μέλη του συνεδρίου, με μια επιχειρηματολογία σαθρή, και έωλη και τότε και τώρα.

Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στη «κοινωνία» να εκφρασθεί……..!!,
Το κόμμα να αποκτήσει «νέα μέλη» διευρύνοντας της εκλογική του βάση….!!
Αυτή βέβαια η πρακτική, δεν σηματοδοτεί και την σοβαρότητα ενός κόμματος που θέλει να διαχειρισθεί και τις τύχες μας. Απόδειξη της λάθος επιλογής, ο τρόπος εκλογής Σαμαρά το 2009 με την «αθρόα» προσέλευση ψηφοφόρων, με αντάλλαγμα τα 5-10 ευρώ κατά κεφαλή και την ημερήσια εκδρομή που τους προσφέρθηκε.
Που οδηγήθηκε σήμερα η παράταξη, μετά από αυτή την παρωδία και που βρίσκονται αυτές οι καταστάσεις των 770.000 «νέων μελών», που εγγράφηκαν και ψήφισαν το 2009….; Πουθενά, διότι δεν υπήρξαν 770.000 νέοι ψηφοφόροι…!!Με αυτή την εκλογική διαδικασία και τον τρόπο που μεθοδεύτηκε το αποτέλεσμα, η άλλοτε μεγάλη παράταξη της Ν.Δ. έχασε αυτομάτως την σοβαρότητα της, μετατράπηκε σε ένα λαϊκίστικο κόμμα, διέγραψε, η περιθωριοποίησε σοβαρά στελέχη, έταξε τα πάντα στους πάντες και μόλις κέρδισε την εξουσία, άλλαξε πορεία 180 μοιρών και ζήτησε ταπεινά συγγνώμη από την ΜΕΡΚΕΛ.
Η οβηδιακή αυτή μεταστροφή της ηγεσίας της ΝΔ, άνοιξε το δρόμο στους μιμητές της πρακτικής αυτής. Εξέθρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας τον, από το 4-5%, σε κόμμα εξουσίας, έστησε τους ΑΝΕΛ και διόγκωσε την επιρροή της Χρυσής Αυγής. Κατάφερε δηλαδή 3 κόμματα, από ανύπαρκτα, έως περιθωριακά να τα μετατρέψει σε σημαντικούς – ρυθμιστικούς παράγοντες της πολιτικής μας ζωής. Τα επίχειρα τα εισπράττουμε όλοι μας πλέον.
Αυτή την λάθος λοιπόν πρακτική, στην διαδικασία επιλογής του προσώπου που μέλλει να ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας, την έχουν κάνει ευαγγέλιο οι «νέοι στην ηλικία» επίδοξοι διεκδικητές της ηγεσίας του κόμματος.
Θεωρώ ότι αυτό το:
«σχέδιο «πλημμύρα» με το «όποιος νάναι, όπως μας έρθει, ότι νάναι και όπως νάναι..…»
εν μέσω της γενικευμένης «ασάφειας» είναι μια ενσυνείδητη επιλογή της λάθος πρακτικής, η οποία θεωρούν, ο καθένας για τον εαυτό του, ότι τους δίνει το πλεονέκτημα να ενεργοποιηθούν οι εξωθεσμικοί εκείνοι μηχανισμοί προώθησης του «αρεστού».
Είναι λυπηρό, αυτό το άλλοτε μεγάλο και υπερήφανο κόμμα να άγεται και να φέρεται, έρμαιο των διαθέσεων των μετρίων, προκειμένου να κερδίσουν τις θέσεις που θεωρούν ότι δικαιούνται, με όποιο κόστος, για την ικανοποίηση και μόνο των προσωπικών τους φιλοδοξιών.
Αν όλοι λοιπόν οι υποψήφιοι θεωρούσαν ότι κάποτε το κόμμα αυτό θα πρέπει να σοβαρευτεί, έστω και μόνον χάριν της προσωπικής τους αξιοπιστίας, αλλά και της σοβαρότητας με την οποία θα πρέπει να εμπνεύσουν στην ελληνική κοινωνία να τους ξαναεμπιστευτεί, το πρώτο που θα έπρεπε να είχαν συμφωνήσει, ήταν η αλλαγή του τρόπου ανάδειξης του υποψήφιου αρχηγού, παραπέμποντας την διαδικασία στο συνέδριο, υπάρχον η νέο, το οποίο, στο κάτω-κάτω, είναι και το πλέον αντιπροσωπευτικό σώμα, για να αποφασίσει.Δυστυχώς τα δείγματα γραφής που έχουμε, εμάς όλους που δεν διεκδικούμε οφίτσια και θέσεις, μας έχουν απογοητεύσει.
Μετά τις 22 η 29 Νοεμβρίου, θα πρέπει να αναζητηθεί διέξοδος…!!

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in πολιτικη, πολιτικη σκεψη, πολιτικη επικαιροτητα, πολιτικη ιστορια, Ελλαδα, ΝΔ, αρθρα, εκλογες, θεσεις and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.