Το ξέρεις ότι κάθε 5 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει; Μάθε γιατί!

Συνέντευξη του Ηλία Λυμπέρη Γενικού Διευθυντή της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της  UNICEF.

“η Βία κατά των Παιδιών είναι δουλειά όλων μας»  

“Κάθε 5 λεπτά, κάπου στον κόσμο, ένα παιδί πεθαίνει εξαιτίας της βίας. Στη UNICEF εργαζόμαστε ώστε ότι όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν το δικαίωμα να προστατεύονται από τη βία , την εκμετάλλευση και την κακοποίηση.

Ωστόσο, εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο από κάθε κοινωνική τάξη, βιώνουν τη βία, την εκμετάλλευση και την κακοποίηση κάθε μέρα. Η παγκόσμια πρωτοβουλία της UNICEF “Τέλος στη Βία κατά των Παιδιών” στην οποία συμμετέχουμε είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι μια εκστρατεία παγκόσμια και συνεχιζόμενη, είναι μέσα στις προτεραιότητές μας.

”-Στην Ελλάδα η UNICEF είχε ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εκπαιδευτικών και μαθητών για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού (bullying) και της βίας με σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία της χώρας με αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό.

“Πράγματι υπάρχει πρόβλημα και γι” αυτό επιδιώκουμε με τις δράσεις αυτές να βελτιωθεί η κατάσταση, και αυτό γιατί στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση της UNICEF “Κρυμμένη σε κοινή θέα”  το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying) παρουσιάζει οξεία άνοδο στη χώρα μας με το ποσοστό των παιδιών που παραδέχονται ότι άσκησαν εκφοβισμό σε άλλα παιδιά στο σχολείο τουλάχιστον μια φορά στους προηγούμενους 2 μήνες να ανέρχεται σε 27% μεταξύ των 11χρονων και να φθάνει στο 51% μεταξύ 15χρονων.

Επιπλέον, η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά σωματικών συμπλοκών μεταξύ αγοριών-κοριτσιών στην εφηβεία (51%). Δεν διαθέτουμε στοιχεία που να μας δείχνουν τη μεταβολή ή βελτίωση όμως δεν είναι όλα τα στοιχεία αρνητικά, η Ελλάδα για παράδειγμα συγκαταλέγεται μεταξύ των 39 χωρών που απαγορεύουν τη σωματική τιμωρία των παιδιών σε κάθε περιβάλλον καθώς και στο σπίτι (2006).

Αυτό είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, σχεδόν το ένα τρίτο των μαθητών 11 έως 15 ετών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική αναφέρουν ότι έχουν ασκήσει εκφοβισμό σε άλλα παιδιά.”

Πηγή: Το ξέρεις ότι κάθε 5 λεπτά ένα παιδί πεθαίνει; Μάθε γιατί!

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in travelling around... and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.