Η κυβέρνηση σχεδιάζει εκπαίδευση με κομματικές διοικήσεις. @greekliberals

12239373_10153735215128684_1546747730618724754_o

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταγγέλλει την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ για τον πλήρη κομματικό έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης με στόχο, αυτήν τη φορά, την απόλυτα ελεγχόμενη «επιλογή» διευθυντών εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τροπολογία του ΥΠ.Π.Ε.Θ , για την επιλογή των νέων διευθυντών εκπαίδευσης επαναφέρεται η συνέντευξη που είχε καταργηθεί με τον νόμο 4327/15 και διατηρείται η ψηφοφορία από τους διευθυντές και τους υποδιευθυντές σχολικών μονάδων. Προφανώς, η διαδικασία της συνέντευξης είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ καταδικαστέα μόνο όταν την πραγματοποιούν τα Συμβούλια Επιλογής των άλλων, ενώ όταν την πραγματοποιούν τα «αρεστά» Συμβούλια είναι αναγκαία για να επιλεγούν οι «καλύτεροι».

Για την επίτευξη του σχεδίου τους, καταργούν τα 7μελή Συμβούλια Επιλογής και συγκροτούν 13 νέα Συμβούλια, ένα σε κάθε Περιφέρεια που θα αποτελείται από 5 μέλη, με πρόεδρο τον Περιφερειακό Διευθυντή, ένα μέλος ΔΕΠ που διορίζει ο Υπουργός Παιδείας, έναν σχολικό Σύμβουλο που διορίζει ο Υπουργός Παιδείας και δύο αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ !

Υπενθυμίζουμε ότι οι Περιφερειακοί Διευθυντές της κυβέρνησης της Αριστεράς, είχαν γίνει πανευρωπαϊκό θέμα τον περασμένο Ιούνιο ντροπιάζοντας τη χώρα λίγο πριν έρθει η μοιραία χρεοκοπία.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία καταδικάζει αυτόν τον ευτελισμό θεσμών και διαδικασιών που μόνο ντροπή, λύπη και αγανάκτηση προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και γενικότερα στους σκεπτόμενους πολίτες.

Στη Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρούμε ότι η Δημόσια Διοίκηση θα πρέπει να είναι μικρή, επιτελική, αποτελεσματική και να έχει ως βασικό στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος μέσα στο οποίο οι πολίτες μπορούν να επιδιώκουν ανεμπόδιστα τους στόχους τους, με την προϋπόθεση ότι δεν καταπατούν τα δικαιώματα τρίτων.

Επιπλέον, προτείνουμε την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην εκπαίδευση, τον περιορισμό του κράτους σε ρυθμιστικό-εποπτικό ρόλο, την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (σχολείων, πανεπιστημίων, ΙΕΚ κ.λπ.) και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Δημόσια Διοίκηση θα πρέπει να απέχει πλήρως από κάθε μορφής κομματική διαπλοκή, να είναι αποκεντρωμένη και να επιτρέπει στον ιδιωτικό τομέα να παρέχει ένα μεγάλο μέρος των δημόσιων αγαθών, όπως η παιδεία.

Πηγή: Η κυβέρνηση σχεδιάζει εκπαίδευση με κομματικές διοικήσεις. – Φιλελεύθερη Συμμαχία –

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in travelling around... and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.