Μάκης Σπυράτος: Netflix vs ΕΡΤ (@greekliberals)

10628397_10152709185987192_6511320508985270855_n

 

Ο Μάκης Σπυράτος, ο νέος Πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας σχολιάζει, μια κλασσική περίπτωση ελεύθερης αγοράς κόντρα στον κρατισμό:

Από χθες, όπως ανακοινώθηκε στην έκθεση CES Las Vegas ότι το συνδρομητικό μέσω διαδικτύου κανάλι Netflix θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις υποχόνδριες καταγγελίες των ντόπιων Λουδιτών για τον πολιτισμικό ιμπεριαλισμό καθώς και τις σοφές οδηγίες τους τι πρέπει να κάνουμε για να γλιτώσουμε από την «βαρβαρότητα» του Netflix.

Η αγαπημένη μας ΕΡΤ υπερέχει σε διάφορα σημαντικά σημεία από το ιμπεριαλιστικό Netflix που σκοπό έχει να αλλοτριώσει τον εργάτη και να τον αποσπάσει από την ταξική πάλη προς όφελος της πλουτοκρατίας:
– Το 2014 το Netflix απασχολούσε 2,190 εργαζόμενους ενώ η ΕΡΤ το 2010 πάνω από 3,000 το 2007 είχε φτάσει τους 4,700 εργαζόμενους. Ο Κομισάριος Κος Παππάς δήλωσε μάλιστα τον προηγούμενο Απρίλιο ότι η νέα ΕΡΤ θα απασχολεί 2,500 εργαζόμενους, πως αλλιώς θα χτυπούσε ρεκόρ ακροαματικότητας 2% (!) το δελτίο ειδήσεων της ;

– Τα έσοδα του Netflix είναι $5,5 Δις με καθαρά κέρδη $226 εκ.
Αντίστοιχα της ΕΡΤ ήταν 336 εκ Ευρώ to 2010 εκ των οποίων τα 301 εκ. ευρώ από το καταναγκαστικό ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ δλδ τα πραγματικά έσοδα της ΕΡΤ το 2010 αν αφαιρέσουμε το υποχρεωτικό τέλος ήταν 35 εκ. ευρώ κατά συντριπτική πλειοψηφία από διαφημίσεις του Μουντιάλ/Champions League και της Eurovision (πχιότητα), ουσιαστικά κάτω από το 1% των εσόδων του Netflix. Επιπλέον η ΕΡΤ είχε συσσωρευμένες ζημιές 100 εκ ευρώ. Μαντέψτε ποιος πληρώνει αυτές τις ζημιές ..

– Βέβαια στο Netflix αγοράζει τη συνδρομή όποιος θέλει, ενώ η μηνιαία συνδρομή της ΕΡΤ είναι καταναγκαστική και αναπόφευκτη άσχετα αν έχει κάποιος τηλεόραση ή αν την χρησιμοποιεί.
Γατάκια Αμερικάνοι πόσα δεν ξέρετε ..

– Μην ξεχνάμε το σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην αναδιανομή του πλούτου η ΕΡΤ με τα χιλιάδες ευρώ μπόνους και υπερωρίες σε κάθε λογής διορισμένο «αξιοκρατικά» πάντα και το φαγοπότι στην πλάτη του φορολογούμενου που πλήρωσε τα σπασμένα.
Όπως και την «αντικειμενική» ενημέρωση διότι ουδέποτε υπήρξε η ΕΡΤ φερέφωνο της εκάστοτε Κυβέρνησης.

Οι άνθρωποι πάνω από τους αριθμούς Σύντροφοι ! Μην κολλάμε στην ιμπεριαλιστική λογιστική των Νεοφιλελευθέρων, εξάλλου γιατί να ανησυχούμε για τα παλαιά και τα νέα χρέη της ΕΡΤ ;
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in travelling around... and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.