Στο Ερμιτάζ εγκαινιάζεται το «Έτος Ελλάδας στη Ρωσία»

Την Παρασκευή, 8 Απριλίου, εγκαινιάζεται το πρόγραμμα δράσεων του «Έτους 2016 Η Ελλάδα στη Ρωσία» με την έκθεση της αρχαϊκής Κόρης 670 του Μουσείου Ακρόπολης στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Στην εκδήλωση, την ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς.

Στην αποστολή θα συμμετάσχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, και ο Συντονιστής του Ελληνικού Έτους, Πρέσβυς ε.τ., κ. Ηλίας Κλης, ενώ από ρωσικής πλευράς θα παρευρεθούν ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, κ. Γκεόργκι Πολταβτσένκο, ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Βλαντίμιρ Μεντίνσκι και ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν για το Έτος, κ. Μιχαήλ Σβιντκόι.

Το ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 100 εκδηλώσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη με κυριότερες την έκθεση για το Βυζάντιο με 120 έργα από ελληνικά μουσεία και συλλογές, την έκθεση με τίτλο «Θεοί και Ήρωες των Αρχαίων Ελλήνων» που περιλαμβάνει περίπου 130 αρχαιότητες από την προϊστορική εποχή έως τους ρωμαϊκούς χρόνους, και την έκθεση στο Μουσείο Μανέζ  της Αγίας Πετρούπολης, με νεώτερα και σύγχρονα έργα Τέχνης.

Παράλληλα, ξεχωρίζουν η σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ έκθεση στο δημοφιλές πολυκατάστημα GUM της Μόσχας και το γαστρονομικό «Συμπόσιο»,  η παρουσίαση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εμβληματικών ελληνικών προϊόντων στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας και τα σεμινάρια συντήρησης αρχαιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Πηγή: Στις 8 Απριλίου εγκαινιάζεται το Έτος Ελλάδας στη Ρωσία | Έτος Ελλάδας στη Ρωσία

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in travelling around... and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.