
Οι Βόρειες Σποράδες αποτελούν ένα νησιωτικό σύμπλεγμα σαν φυσική συνέχεια του Πηλίου. Με αποτέλεσμα τα νησιά να είναι καταπράσινα και μαγευτικά!
Η Σκιάθος είναι το πιο κοντινό, κατά σειρά, νησί από τη στεριά και εκείνο στο οποίο σταματούν οι περισσότεροι τουρίστες. Για τους νεαρότερους κατοίκους της Θεσσαλίας αποτελεί συχνά την πρώτη εξόρμηση διακοπών “μόνοι τους”. Τα τελευταία χρόνια το νησί έχει “ανέβει” αρκετά τουριστικά με καλές και κακές προεκτάσεις.
Το λιμάνι και το Μπούρτζι είναι το πρώτο πράγμα που αντικρύζει κανείς στο νησί φτάνοντας. Κάντε ένα πέρασμα από τη μικρή χερσόνησο, δείτε τα λιγοστά ερείπια του παλιού φρουρίου και απολαύστε έναν καφέ με θέα τη θάλασσα.
Το Μπούρτζι και το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι τα δύο πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης της Σκιάθου.
Η πόλη κατά τα άλλα είναι αρκετά συμπαθητική, μικρή και προσβάσιμη.
Αρκετά μαγαζιά ανοίγουν και κλείνουν κατά καιρούς, ενώ άλλα παραμένουν όπως το αειθαλές club BBC που εξ’ όσων γνωρίζω, υπάρχει ακόμη. Κάντε το πέρασμά σας αργά τη νύχτα ή νωρίς το πρωί για να ακούσετε από σύγχρονα τραγούδια μέχρι ’80s και ’90s, ενώ ο κόσμος χορεύει.

Η πιο γνωστή παραλία του νησιού είναι οι Κουκουναριές με το προστατευόμενος δάσος να την περιβάλει. Είναι αρκετά οργανωμένη με beach bars και ξενοδοχεία. Το κακό είναι ότι δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να είναι τόσο γεμάτη που να μη βρίσκει κανείς να καθίσει. Σίγουρα πάντως αξίζει να την επισκεφτεί κανείς. Άλλες γνωστές παραλίες είναι ο Βρωμόλιμνος, η Μπανάνα, η Ασέληνος και το Μανδράκι. Το αστικό ΚΤΕΛ της Σκιάθου εξυπηρετεί αρκετούς προορισμούς ενώ για τη βόρεια, κυρίως, πλευρά του νησιού χρειάζεται άλλο μεταφορικό ή και σκάφος.
Το νησί είναι όμορφο και κερδίζει τον επισκέπτη. Αν θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία, επισκεφτείτε το καλύτερα αρχές καλοκαιριού ή μετά τις 20 Αυγούστου. Αν πάλι σας αρέσει ο πολύς κόσμος, ειδικά μικρότερης ηλικίας, τότε δε χάνετε τίποτε να επισκεφτείτε την Σκιάθο!
Πηγή: travelplanet24.com Ταξιδιωτικός ΟδηγόςΣκιάθος: η πιο προσιτή από τις Β.Σποράδες – travelplanet24.com Ταξιδιωτικός Οδηγός
Μου αρέσει αυτό:
Μου αρέσει! Φόρτωση...
About brexians
Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons).
In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children.
In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out!
Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία.
Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s.
Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν».
Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος.
Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα.
https://brexians.wordpress.com