Resto-μεζεδο-παντοπωλεία: Η νέα τάση στην Αθήνα! 

Όλο και πληθαίνουν οι χώροι με διπλή ταυτότητα όπου μπορείς να καθίσεις για φαγητό αλλά και να ψωνίσεις εκλεκτά προϊόντα για το σπίτι. Κουζίνα από τη μία, ράφια και ψυγεία από την άλλη. Μπορείς να καθίσεις στα τραπέζια τους για φαγητό και λίγο πριν φύγεις (πιθανώς εμπνευσμένος από αυτά που δοκίμασες ή από το μενού) να γεμίσεις και το καλάθι σου με καλούδια για το σπίτι.

Ζυμαρικά, ρύζια, βαζάκια με σάλτσες, γλυκά του κουταλιού, παξιμάδια και ξηροί καρποί είναι κάποια από τα προϊόντα που μπορεί να πάρει κανείς μαζί του φεύγοντας, πολλά από τα οποία κάνουν καριέρα και εκτός Ελλάδας.

Το Ergon έχει το δικό του brand προϊόντων και έχει επεκταθεί σε Λονδίνο, Βρυξέλλες και Μαϊάμι. Πριν λίγο καιρό, άνοιξε το δεύτερο κατάστημά του στην Αθήνα (Μητροπόλεως 26, Σύνταγμα).

Το τυροκομείο Kωσταρέλου (με ιστορία από το 1937) άνοιξε πέρυσι υποκατάστημα στο Κολωνάκι (Πατριάρχου Ιωακείμ 34) το οποίο έχει τραπεζάκια για καφέ ή ποτό και τσιμπολόγημα με φόντο ένα μοντέρνο πλέγμα από… βαρέλια φέτας.

Περνώντας από τα τυριά στα… αλλαντικά, υπάρχουν τα Καραμανλίδικα του Φάνη, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Σωκράτους και Ευριπίδου. Παστουρμάς – καμήλας, μοσχαρίσιος και πρόβειος – σουτζούκι, λουκάνικα, καβουρμάς και παστράμι συν τυριά από όλη την Ελλάδα έχουν την τιμητική τους σε έναν χώρο που “βγάζουν μάτι” τα γεμάτα ψυγεία- βιτρίνες και ο εντυπωσιακός κατάλογος της ταβέρνας. Τέλος, το delicatessen e-shop http://www.yolenis.com εγκαινίασε πριν λίγες ημέρες το εντυπωσιακό Yoleni’s Flagship Concept Store στον αριθμό 9 της Σόλωνος. Πρόκειται για έναν σύγχρονο πολυχώρο που όμως θυμίζει τα αθηναϊκά μπακάλικα του ’50 και του ’60.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 2.000 ελληνικά προϊόντων (από 180 παραγωγούς), 230 ετικέτες ελληνικών κρασιών, 20 ετικέτες μικροζυθοποιίας και χώρος ελαφριάς εστίασης με προσεγμένο μενού.

Πηγή: Resto-μεζεδο-παντοπωλεία: Η νέα τάση στην Αθήνα! | The Official Blog of visitgreece.gr

About brexians

Demetrios Georgalas (A Surviving Globalization Consultant) was born in 1961 in Bern and grew up in Athens. In1985, graduated from Surrey University with a Tourism Management BSc (Hons). In 1998, graduated from LMTB under Freie Universitat Berlin, with a Diploma Lasers in Medicine. His professional career was started in the private sector and at the same time he created his first consulting company D+G Consultants Inc. Worked for major multinationals in Greece and abroad (FMCGs / Pharmaceuticals / Tourism). Demetrios Georgalas, having established also Travelling 2 Greece a destination management company, while with the D+G Consultants working in the areas of BTL and special marketing projects. He is activated except from Greece in the Balkans and in Turkey, consulting his clientele with new innovative proposals. Apart from his enterprising activities, he dabbles at blogging, travelling and cooking while he is married and has two children. In conclusion Demetrios Georgalas is an Athenian, Greek, Agnostic, Traveller, & Liberal he likes sci-fi, photography, blogging, travelling and cooking and if you like fascism or any kind of dogma, keep out! Δημήτρης Κ. Γεωργαλάς Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, σπούδασε Τουριστική Διαχείριση στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Βιοτεχνολογία. Έχει εργαστεί σε μεγάλα τουριστικά γραφεία του εσωτερικού, και σε πολυεθνικές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, στο χώρο των φαρμάκων, των ιατρικών μηχανημάτων και των FMCG’s. Από το 2001 είναι ελεύθερος επαγγελματίας, με δραστηριότητα στην διαχείριση προορισμού, τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές ενέργειες marketing. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, διδάσκει ειδικά θέματα εξωτερικού εμπορίου και κοινωνικής δικτύωσης, σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο από το 1993 με άμεση εμπλοκή στα κοινωνικά δίκτυα και στο «ιστολογείν». Φανατικός ταξιδευτής, ερασιτέχνης φωτογράφος, μαχόμενος αγνωστικός και φιλελεύθερος. Όραμά του μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα. https://brexians.wordpress.com
This entry was posted in travelling around... and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.